ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח הערב (רביעי) מסר לאיראן והזהיר את משטר האייתוללות כי אם ינסה לחסום את מצרי בבאב אל-מנדב, בדרום ים סוף, היא תתקל בקואליציה בינלאומית שתמנע זאת ממנה. נתניהו דיבר בטקס סיום קורס חובלים ה-137, שנערך הערב בנמל חיפה במעמד נשיא המדינה, שר הביטחון הרמטכ"ל ומפקד חיל הים.
על תפקידו של חיל הים לחיזוק עוצמתה הביטחונית של ישראל, אמר ראש הממשלה כי "הים מספק לנו הזדמנויות רבות, מעל הכל הים מגדיל את השטח הקטן של מדינת ישראל ומאפשר לנו לפרוס את כלי השיט שלנו מעל המים ומתחת למים במרחב עצום. זה נותן למדינת ישראל כוח עצום".
הנשיא ריבלין בהתייחס לסערת חוק הלאום ולהודעות של קצינים דרוזים על רצונם לפרוש מהצבא בגללו, ואמר כי "בצה"ל משרתים יחד, כתף אל כתף, חיילים יהודים ולא יהודים כאחד. לכם, אחינו ואחיותינו המשרתים בני כל הדתות, אני רוצה לומר היום - מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, דמוקרטית ויהודית בדיבור אחד. ערכיה של מדינת ישראל חקוקים במגילת העצמאות ובערכי היסוד של צבא ההגנה לישראל. ערך השוויון הוא מערכיו המקודשים של צה"ל, כך היה וכך יהיה".
"כפי שאמר הרמטכ"ל רב אלוף גדי איזנקוט, האחריות המשותפת ורעות הלוחמים הן שימשיכו להוביל את דרכנו. את הוויכוחים, קשים ככל שיהיו, יש להשאיר מחוץ לצבא. צה"ל שומר עלינו ואנו נשמור עליו. לא נבדיל בין דם לדם. לא נבדיל בין אזרח לאזרח. אני מקווה ומתפלל שנצא מהימים האלה חזקים יותר, שווים יותר ומלוכדים יותר".
"אני רוצה להדגיש: צה"ל ערוך ומוכן לתת מענה בשתי חזיתות בו זמנית, וגם בים סוף. רק שבמקרה כזה נהיה פחות בררנים והפגיעה באויבינו תהיה קשה יותר. אני מקווה שהם ייקחו את זה בחשבון".