גיל מסינג הסיר מועמדותו לתפקיד דובר צה"ל: "לא אהיה כלי ניגוח בצבא"

דובר חברת צ'קפוינט שלח מכתב בו כי ""סביב הודעת המינוי שלי החל מחול שדים פרוע. אינני מעוניין שישתמשו בי ובמינוי שלי ככלי ניגוח כלפי הרמטכ״ל"

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
דובר צה"ל הבא, גיל מסינג
דובר צה"ל הבא, גיל מסינג | צילום: סיגל נפתלי קסל

"סביב הודעת המינוי שלי החל מחול שדים פרוע, רווי בשקרים ובמניפולציות שניסו לפגוע בשמי הטוב ובמניעיי. לא יכולתי, ואינני מוכן, לעמוד מנגד הניסיונות הללו שנועדו לפגוע בי, בבני משפחתי, ברמטכ״ל ובמוסד דובר צה״ל, רק בשל הסכמתי ליטול על עצמי תפקיד ממלכתי. לשמחתי, תוך זמן קצר מאד עמדה מאחורי מערכת אכיפת החוק והבהירה שגם במקרה בו ניסו להטיל דופי בי ובמוטיבציות שלי - הייתי אזרח שומר חוק הראוי להערכה על מעשיו. אינני נמנה על אלו שמתקשים להאמין שאזרחים שומרי חוק נכונים לסייע לרשויות אכיפת החוק ללא כל תמורה אישית זולת טובת הציבור, ופעולותי גם כאן, כמו בעבר, מוכיחות שאני מוכן להקריב הקרבה אישית בכדי לשרת את האינטרס הציבורי ולהיטיב עם החברה הישראלית ושלטון החוק".

"כמוך, אני משוכנע ביכולתי לבצע את תפקיד דובר צה״ל בהצלחה רבה ולהתמודד, יחד עם נשות ואנשי היחידה בסדיר ובמילואים, עם האתגרים האדירים שהוא מביא איתו. אני מלא תודה והערכה למאות פקודים, מפקדים, קולגות ועמיתים בכירים מכל שדות הפעילות בחברה הישראלית שביטאו את דעתם זו מעל כל במה אפשרית. חטיבת דובר צה״ל היתה לביתי המקצועי השני לאורך כל השנים, והיא אכן ראויה לפיקודו של אדם שמכיר אותה מקרוב על כל מרכיביה. המסר של חייל שהתגייס לשרת ביחידה כמש״ק דוברות והופך ברבות הימים לראש המערך הפיח תקווה וגאווה בחטיבה. קציניה וחייליה ראויים לכל חיזוק והערכה".

"כל דובר צה"ל, ממלא שתי פונקציות: דובר צה"ל ודובר הרמטכ"ל", כתב גולן. "כל הרמטכ״לים בחרו באנשים שהיה בהם תמהיל מסוים בין שני התפקידים. המקרה של מסינג הוא בלתי סביר. 100 אחוז דובר הרמטכ״ל". לטענת גולן, שעבורו היה זה הציוץ הראשון בטוויטר, "דובר צה"ל מפקד על מערכת. הוא צריך לבסס סמכות, לעורר השראה, לנהל מערכת, לבנות הכשרות. האם מסינג הוא האיש?".

עוד פורסם כי מסינג שימש כסוכן משטרתי בפרשת ישראל ביתנו. לאחר הפרסום הוא פנה לפרקליטות בבקשה להסרת החיסיון שהטילה בעניינו בנוגע להפעלתו כסוכן משטרתי בפרשת ישראל ביתנו. "אודה על פעולתכם למען הסרת העננה הבלתי מוצדקת. כל פעילותי נבעה מאזרחות טובה", אמר מסינג. פרקליטות המדינה ביקשה להטיל חיסיון על פרטי הפעלתו של מסינג כסוכן משטרתי בפרשת "ישראל ביתנו". כפי שפורסם ב"הארץ", מסינג – אז בכיר בחברת שטראוס – ליווה את עד המדינה אמנון ליברמן למשימת הקלטה בתיק, ואף ביצע הקלטת סתר בעצמו.

תגיות:
דובר צה"ל
/
גיל מסינג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף