איש הביון אברהם דר הלך לעולמו בגיל 94

דר הקים במצרים ב-1951 את חוליית הריגול שלימים הייתה מעורבת ב"עסק הביש". בנוסף הוביל הוצאת יהודים אזור תעלת סואץ במהלך מבצע קדש

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אברהם דר
אברהם דר | צילום: מקס ילינסון
2
גלריה

איש הביון אברהם דר הלך היום (שני) לעולמו בגיל 94. דר הקים במצרים ב-1951 את חוליית הריגול, שהיה מפקדה הראשון, שלימים הייתה מעורבת ב"עסק הביש". בספטמבר 1953 עזב דר את יחידה 131 והחל בלימודים בבי"ס הגבוה למדעי המדינה בירושלים.

דר ז"ל. צילום: ראובן קסטרו
דר ז"ל. צילום: ראובן קסטרו | דר ז"ל. צילום: ראובן קסטרו

בנוסף הקים דר יחידה מיוחדת במסגרת חיל-מודיעין, שבצעה פעולות מיוחדות, ביניהן חיסולה של מפקדת הפדאיון בעזה בשנת 1956, הוצאת היהודים מאזור תעלת סואץ במהלך מבצע קדש.

בשנים 1960-1968 היה חבר בהנהלת חברת "דלק", בה היה מנהל מחלקת הפיתוח. בשנים 1971-1975 מילא תפקיד של מנכ"ל מכון הייצוא ומשנת 1975, היה עצמאי ועסק בעסקי יצוא, פיתוח וחקלאות. דר התגורר בעתלית עד לפטירתו.

תגיות:
מערכת הביטחון
/
עסק הביש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף