מאבק הרבש"צים מחריף: החל מיום ראשון יחלו את עבודתם ב-10:00 בבוקר

ועד הרבש"צים הארצי וההסתדרות הלאומית הכריזו על החרפה בעיצומים לאחר שהודיעו על ניתוק הקשר עם הצבא: "נחריף עד השבתה כללית"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
טרקטור באחד מיישובי עוטף עזה
טרקטור באחד מיישובי עוטף עזה | צילום: יאסר עוקבי

רכזי הביטחון הישוביים, מגבול לבנון בצפון עד גבול רצועת עזה ומצריים בדרום, דורשים משר הביטחון נפתלי בנט, הסדרה של תנאי העסקתם ושל מרכיבי הביטחון ביישובים, ומפצירים פעם אחר פעם בפקידי משרד הביטחון ובשר נפתלי בנט, להיפגש בכדי להסדיר סוגייה זו.

כזכור, משמעות ההכרזה על סכסוך העבודה היא שרכזי הביטחון רשאים לפעול בצעדים ארגוניים שונים לרבות עיצומים, עיצומים חלקיים ושביתה כחלק ממימוש זכות ההתארגנות וקידום מטרותיהם אל מול מעסיקם.

מוועד הרבש"צים הארצי וההסתדרות הלאומית נמסר כי "אנו פועלים כל עת בכדי לקדם את סוגיית העסקת רכזי הביטחון ואת הפגיעה בקיצוץ מרכיבי הביטחון ביישובים בכלל מדינת ישראל. עד כה נתקלנו באטימות והתעלמות מוחלטת מצד משרד הביטחון, כשעדיין מסרב לשבת עמנו לשולחן הדיונים, זאת לאחר הכרזה על סכסוך עבודה ונקיטת הליכי מחאה של התנתקות מצה"ל".

"לצערנו, אנו מאולצים לנקוט בצעדים נוספים נגד משרד הביטחון", הוסיפו בוועד, "אנו תקווה כי נציגי משרד הביטחון ישימו קץ למצב זה וימנעו נקיטת צעדי מחאה נוספים  והשבתה כללית. הם ציינו עוד כי "כלל רכזי הביטחון ביישובי מדינת ישראל, הינם חלק בלתי נפרד מצה"ל, פועלים ונכונים לילות כימים ולכל משימה. אנו גאים להיות שליחיה של המערכת הצבאית ואין לנו דבר ועניין כנגד צה"ל, היישובים או המועצות". הרבש"צים סיימו בקריאה לשר הביטחון נפתלי בנט - "תפסיק להפקיר אותנו!".

תגיות:
עוטף עזה
/
ביטחון ביישובים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף