פומפאו: "ישראל ומדינות המפרץ מדברות בקול אחד בנושא האיראני"

פומפאו הצהיר כי ארה"ב תציג תוכנית להארכת אמברגו הנשק, לאחר שמועצה המייצגת את סעודיה, האמירויות ומדינות נוספות שלחה מכתב למועצת הביטחון והביעה תמיכה במהלך

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דגל איראן על רקע מתקן ייצור נפט במפרץ הפרסי
דגל איראן על רקע מתקן ייצור נפט במפרץ הפרסי | צילום: רויטרס

דבריו של פומפאו נשמעו לאחר שד"ר נאיף אלחאג'רף, מזכיר מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ, שלח מכתב למועצת הביטחון והביע תמיכה במהלך. "איראן ממשיכה להתחמש בנשק קונבנציונלי ולחמש טרוריסטים וארגונים בדלניים בכל האזור", כתב. המועצה בראשה הוא עומד כוללת את סעודיה, איחוד האמירויות, בחריין, עומאן, כוויית וקטאר.

"מאז תחילתן של הסנקציות ב-2015, איראן לא חדלה מלהתערב בנעשה במדינות השכנות, באופן ישיר וכן דרך מיליציות שאומנו על ידה. מכיוון שכך, יהיה זה בלתי הולם להסיר את המגבלות על סחר בנשק עד שאיראן תחדול מלעשות זאת", המשיך, והוסיף: "האו"ם חייב לבחור בין חימוש טרוריסטים לבין עמידה לצד המפרץ".

השגרירה האמריקאית באו"ם, קלי קראפט, שיתפה את המכתב בטוויטר, והוסיפה: "קולן של מדינות אלו חייב להישמע, ההיגיון הפשוט חייב להילקח בחשבון".

תגיות:
איראן
/
המפרץ הפרסי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף