הותר לפרסום: דוד ברנע הוא ראש המוסד החדש

לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה אישר את מינויו של ראש המוסד החדש, ראש הממשלה חשף את זהותו, בירך אותו, וכן נפרד מראש המוסד היוצא - יוסי כהן

אנה ברסקי צילום: פרטי
ראש המוסד דוד ברנע
ראש המוסד דוד ברנע | צילום: עמוס בן גרשון, לע"מ
3
גלריה
ראש המוסד החדש דוד ברנע (משמאל), יחד עם ראש הממשלה ויוסי כהן
ראש המוסד החדש דוד ברנע (משמאל), יחד עם ראש הממשלה ויוסי כהן | צילום: עמוס בן גרשון, לע''מ

באותה עת, קבע היועץ המשפטי לממשלה כי לנוכח הכללים החולשים על פעילות הממשלה בתקופת הבחירות, לא ניתן היה למנות את ד' במינוי קבע. זאת, בין היתר, מפאת מועד סיום תפקידו של ראש המוסד המכהן, כחצי שנה ממועד הפנייה ולמעלה מחודשיים לאחר המועד שנקבע לבחירות.

בשבוע האחרון לאחר שהובן כי לא תוקם ממשלה חדשה עד לתום כהונתו של ראש המוסד הנוכחי, החלה בחינה מחודשת של הנושא. בסיומה, קבע מנדלבליט כי לא קיימת מניעה משפטית למנות את ברנע לתפקיד. זאת, על אף קושי משפטי משמעותי, הנובע מכך שבממשלת מעבר, כמו זו שקיימת בנקודת הזמן הנוכחית, יש לנקוט בריסון ובאיפוק בהפעלת סמכויות שלטוניות, לרבות בהקשר של מינוי בכירים.

דוד (דדי) ברנע, ראש המוסד החדש
דוד (דדי) ברנע, ראש המוסד החדש | צילום: ללא קרדיט
תגיות:
המוסד
/
אביחי מנדלבליט
/
דוד ברנע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף