פי 4 הפרות סדר, פי 2 ניסיונות הברחה: סיכום שנה מדאיג במעברים

רשות המעברים והמתפ"ש פרסמו את סיכום השנה שלהן ל-2021, ממנו עולה כי נרשם גידול בהיקף התנועות והסחורות במעברים ביהודה ושומרון ורצועת עזה, לצד עלייה באירועי הביטחון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מחסום פועלים פלסטינים
מחסום פועלים פלסטינים | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

רשות המעברים במשרד הביטחון ומתאם פעולות הממשלה בשטחים פרסמו היום (רביעי) את סיכום השנה שלהן ל-2021, ממנו עולה כי נרשם גידול בהיקף התנועות והסחורות במעברים ביהודה ושומרון ורצועת עזה, לצד עלייה באירועי הביטחון.

בשנת 2021 נרשמו 13.5 מיליון תנועות במעברים של פלסטינים שנכנסו משטחי יהודה ושומרון לישראל בשנת 2021 לטובת עבודה, מסחר, טיפולים רפואיים וסיוע הומניטרי. מדובר בגידול של 23% וממוצע של 60-70 אלף בני אדם שנכנסו לישראל דרך המעברים בכל יום. נוסף על-כך, במהלך שנת 2021 עברו דרך מעברי יהודה ושומרון של רשות המעברים היבשתיים במשרד הביטחון עשרות משלחות דיפלומטיות שתואמו ע"י היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים.

לצד גידול התנועות במעברים נרשמה גם עלייה חדה בהפרות הסדר במעברים: 170 אירועים, כמעט פי ארבעה מהתקופה המקבילה אשתקד. גידול נרשם גם בסיכול ניסיונות הברחה של אמל"ח חם (כלי נשק) וקר (סכינים ודוקרנים): 491 ניסיונות הברחה סוכלו בשנת 2021, למעלה מפי 2 מהתקופה המקבילה אשתקד. כמו כן נרשמו 712 ניסיונות הסתננות לישראל בתיעוד מזויף (פי 2 ביחס לשנת 2020). כתוצאה מהעלייה באירועים הביטחוניים, שהגיעה לשיאה בפיגוע הדריסה במעבר תאנים, בחודש שעבר, בוצעו התאמות ועיבוי של אמצעי המיגון השונים.

שר הביטחון, בני גנץ, אמר: "נמשיך לחזק את הכלכלה הישראלית והפלסטינית ולסייע לאזרחים ברשות הפלסטינית וברצועת עזה – זהו אינטרס אזרחי, ביטחוני ומדיני ראשון במעלה של מדינת ישראל. כל זאת, לצד הקפדה על הביטחון, ותיאום עם הרשות הפלסטינית. העלייה המשמעותית בתנועת הסחורות והאנשים משקפת את האינטרס המשותף בשמירה על השקט. אני מבקש להודות לאנשי רשות המעברים, מתפ"ש ולכוחות צה"ל, משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי, שמובילים את הפעילות לאורך כל השנה, תוך שמירה על ביטחונם של אזרחי ישראל ומניעת פיגועים, ושימוש בטכנולוגיה חדישה לשיפור וייעול התהליכים. נמשיך לחזק ולהעצים את המגמות גם בשנה הבאה, ובכפוף להערכת המצב הביטחונית".

תגיות:
פלסטינים
/
מתאם הפעולות בשטחים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף