חקלאית ממושב נתיב העשרה: "מציאות מוזרה, אתה לא יכול להגיע לעבודה שלך"

הילה פנלון, חקלאית ממושב נתיב העשרה, שוחחה עם יואב מינץ על המצב המתוח בדרום הארץ וההגבלות על התושבים: "סגרו לנו את השטחים החקלאיים פשוט בשער. חקלאות זו לא חנות נעליים, לא לעבוד זה אירוע ענק"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
ראש הממשלה לפיד כינס הערכת מצב לאור המתיחות בעוטף עזה | צילום:

הילה פנלון, חקלאית ממושב נתיב העשרה בעוטף עזה, שוחחה היום (חמישי) עם יואב מינץ בתכניתו ב-103FM על ההגבלות על תושבי הדרום בעקבות המתיחות הביטחונית והחשש מירי רקטות נגד טנקים, ואמרה: "אם אתה נוסע שני קילומטרים צפונה אתה מגיע לישוב נורמלי, אנחנו סוג של נצורים במושב עצמו".

"התעוררנו לפני יומיים להודעה מאוד מוזרה, בדרך כלל כשעומד לקרות משהו אנחנו מרגישים והמתח עולה, עכשיו זו קצת מציאות חדשה, כי מהעיניים שלנו לא קורה כלום, ואנחנו נמצאים במגבלות מאוד קשות", תיארה את המצב, "אחרי שומר חומות הציבו לנו שערים בתוך הישוב, ובעצם השבוע הם נסגרו לראשונה, זה מגביל אותנו, סגרו לנו את השטחים החקלאיים פשוט בשער".

פנלון ציינה שאי הגעה לעבודה בחקלאות זה אירוע ענק: "אתה לא יכול להגיע לעבודה שלך, חקלאות זה לא חנות נעליים, אם לא תמכור היום תמכור מחר, הפגיעה של אזורים חקלאיים, העבודה שלנו הן חממות שצריכות טיפול והשגחה יום יומית, לא לעבוד בחקלאות זה אירוע יותר גדול ההשפעה של זה היא עמוקה וארוכת טווח".

בסיום הריאיון, אמרה החקלאית כי "לי באופן אישי מאוד כואב שכל אחת מהמערכות שהיו בשנים האחרונות האזור חיץ והגבול אסור לנסיעה בו, הלך והצטצמטם אחרי כל מערכה, פעם זה היה באזור קילומטר או פחות, כשחמאס הקים לנו את העמדה שנמצאת ממש על הגבול, ממש על הבתים שלנו, מה שעושים יש לנו מתיחות אנחנו נהיינו אזור החיץ אנחנו אלה שאסור להם לנסוע בצירים. מבלי שקרה שום דבר".

תגיות:
דרום הארץ
/
עוטף עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף