ראש המל"ל לשעבר על הניסיון למנוע את הסכם הגרעין: "האמריקאים לא סופרים אותנו"

אלוף מיל' עוזי דיין שוחח על הדברים עם גדי נס ברדיו צפון וטען כי "הממשלה הנוכחית הזניחה את הנושא עד שהגענו למצב שיש הסכם שאי אפשר לעצור"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
התחדשות שיחות הגרעין בווינה בין איראן למעצמות. צילום: רויטרס | צילום:

עוד טען לגבי אפשרות של הערכות ביטחונית ישראלית לתגובה: "עם איראן אנחנו במילא בעימות, צריכים לאיים ולקיים, בידינו למנוע את זה כי האיום הזה קיים בלי קשר, עניין הגרעין האיראני רק מחריף אותו".

"אם לאיראן יהיה נשק גרעיני, זה אומר שהמזרח התיכון והעולם כולו ייכנס לחימוש גרעיני עם מדינות חסרות אחריות, ואת זה צריך לעצור, ואנחנו יכולים לעשות את זה. איראן היא פגיעה, 60 אחוז מהייצוא האיראני הוא נפט גולמי".

לדבריו, בישראל ערוכים בכל החזיתות, "זו בעיה שצריכים להיות מוכנים לה יום יום שעה שעה. צריך לתאם עם האמריקאים מבצעים משותפים, אם לא, אז אם אין אני לי מי לי. האמריקאים הם שותפים שלנו, ואם לא, אז נצטרך לעשות את זה בעצמנו. הממשלה הבאה תהיה ממשלה שצריכה להחליט החלטה כבדה בעניין הזה לא רק לאיים, גם לקיים", הוסיף.

תגיות:
איראן
/
הסכם הגרעין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף