בעקבות הציוץ על המחבל מחווארה: בכיר במשרד החוץ שוחח עם שליח האו"ם

סמנכ"ל משרד החוץ לענייני דיפלומטיה ציבורית, עמנואל נחשון, הגיב לאמירתו של שליח האו"ם למזרח התיכון, שגינה את הרג המחבל הפלסטיני שביצע את הפיגוע בחווארה. נחשון אמר: "התגובה היא עיוות מוחלט של המציאות"

אנה ברסקי צילום: פרטי
מחבל מנסה לחטוף את נשקו של לוחם במחסום חווארה (צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27 א') | צילום:

בציוץ שפרסם בטוויטר, השליח וונסלנד כתב: "קורא לחקור תקריות כאלה באופן מלא ומיידי". בתגובה, עמנואל נחשון, המכהן כסמנכ"ל משרד החוץ לענייני דיפלומטיה ציבורית, כתב: "התגובה הזו היא עיוות מוחלט של המציאות".

הוא הסביר: "אירוע זה הינו פיגוע טרור, בו נדקר שוטר ישראלי בפניו ואיימו על חייו של שוטר נוסף ובעקבות כך הוא ירה בתוקפו. זו לא 'תגרה' - זה פיגוע טרור!"

כזכור, לוחם מג"ב נפצע אתמול באורח קל בפיגוע דקירה במחסום חווארה ופונה לקבלת טיפול רפואי. האירוע החל כאשר מחבל חמוש בסכין ניסה לפרוץ לרכב ובו זוג ישראלים. כשהבין שהדלת נעולה, הוא ניסה לפרוץ את הרכב עם אבן. ברכב שהה קצין צה"ל בחופשה, שהיה חמוש באקדח וירה בו.

המחבל, שככל הנראה נפצע מהירי, זיהה צוות לוחמי מג"ב שסיירו בסמוך למקום, התקדם לעברם והצליח לדקור את אחד הלוחמים. מפקד הפלוגה שהיה באזור, הסתער לעבר המחבל, ולאחר מאבק, שבמסגרתו ניסה המחבל לחטוף את נשקו, ירה בו וחיסל אותו.

מפקד מג"ב בזירת הפיגוע בחווארה (צילום: דוברות המשטרה) | צילום:
תגיות:
פיגוע
/
משרד החוץ
/
מחסום חווארה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף