הקואליציה חוזרת למושב הכנסת עוד מעט, אחרי החגים, בהרכב חסר, כשהחרדים בחוץ, או חצי בחוץ, וסיעות הימין עדיין מתלבטות. אבל בשיחות שמקיים נתניהו בימים אלה, הוא עושה כל שלאל ידו כדי למנוע את הפלת הממשלה ולשמור על יציבותה.
כבר בתחילת הדרך, בשבועות הראשונים שאחרי הטבח, כשהמערכה הצבאית עוד הייתה בחיתוליה, אמר נתניהו ליועציו את הדברים הבאים: בתקופה הקרובה נהיה תחת מתקפה מכל הכיוונים ועל כל החלטה שנקבל. גם מימין וגם משמאל. לכן אני מוסר לכם את קריאת הכיוון הבאה: רק התוצאה הסופית משנה. כל המתקפות בדרך - חסרות חשיבות לחלוטין. בסוף-בסוף, ניבחן על דבר אחר ויחיד - אם הבאנו את התוצאה שהבטחנו או שכשלנו. ייקח כמה זמן שייקח. יהיו המהמורות אשר יהיו.
התוצאה הסופית בעיני נתניהו היא לא רק ניצחון על חמאס, והוא בהחלט רואה בהסכם הנוכחי ניצחון כזה, אלא גם בדברים נוספים שנועדו להשלים את תמונת הניצחון: הסכם שלום עם מדינה או שתיים; תחילת שיקום הכלכלה וחזרת החברה והמשק לשגרה; מהלכים נוספים בתחום הרפורמה המשפטית; ובשלב מסוים, עוד לפני שהממשלה תהפוך לממשלת מעבר, או שהכנסת תאשר את פיזורה בקריאה טרומית (מה שיאפשר ליועמ"שית להכריז על הממשלה כממשלת מעבר) - להעביר חוק ועדת חקירה לאירועי שבעה באוקטובר, כך שהממשלה הבאה שתקום, תהא אשר תהא, לא תוכל להקים ועדת חקירה ממלכתית או אחרת.