רעשי רקע: הסערה סביב גופמן? כמו חתול שלקחו לו את השמנת | ינון מגל

ינון מגל מגיב למינויו של גופמן לראש המוסד הבא, מותח ביקורת על "הסערות האוטומטיות" סביב מינויים ביטחוניים - ומודה כי דווקא מהזווית האישית שלו, קיווה לראות את גופמן כרמטכ״ל הבא

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןמעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פעילות המוסד באיראן | צילום: המוסד

"אני רואה שיש סערה חדשה - סערת גופמן - בעקבות החלטת ראש הממשלה למנות אותו לראש המוסד הבא. וכהרגלם במקרים כאלה, מיד נשמעים הקולות הצפויים: אנשי מוסד לשעבר שמכריזים שמדובר ב'ביזיון' ו'בושה', לצד בכירים בשירות כיום המתריעים מפני ‘גל עזיבות’ אפשרי, בדומה למה שטענו סביב מינוי המפכ"ל וראש השב״כ", כותב ינון מגל בטור מיוחד לוואלה.

מגל מוסיף כי הסערות הללו הפכו כמעט לשגרה: כל מינוי ביטחוני בכיר מתגלגל מיד למערכה ציבורית רועשת, עם תחזיות קודרות על טלטלה במערכת. "לא גלים, לא אדוות ולא שום דבר", הוא מדגיש, ומזכיר שבפעמים קודמות לא התממש אף אחד מהתסריטים האפוקליפטיים. עם זאת, מגל מודה כי יש נקודה אחת שמטרידה אותו במינוי הנוכחי - אך דווקא מהזווית האישית שלו: "הדבר היחיד שמפריע לי במינוי הזה הוא שזו יכולה להיות בעיה… אני בניתי על גופמן שיהיה הרמטכ״ל הבא".

הגורם התייחס לכך שגופמן לא מגיע מתוך שורות המוסד והסביר: "במצבו הנוכחי של המוסד, שהוא גוף איתן וחזק, אין בעיה שיגיע גורם חיצוני לנהל אותו. אין פה שאלה אם מישהו צריך לגדול בתוך המוסד כדי לנהל אותו, הרי לא נגיד שחייבים שרופא דווקא ינהל את משרד הבריאות לדוגמא".

תגיות:
המוסד
/
רומן גופמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף