בתיאבון: אפשר לכבות את האש, הסיר רתח, הצפרדעים מוכנות להגשה | בן כספית

כשלא מצייתים לבתי המשפט, לא מצייתים לכלום. מחרתיים יחליט כל עבריין מורשע שהרשעתו לא הייתה חוקית. אין לזה סוף, ולממשלת ישראל אין גבולות ואין תחתית

בן כספית צילום: אלוני מור
חברי הקואליציה בכנסת בתמונה שעוררה סערה בצל המלחמה
חברי הקואליציה בכנסת בתמונה שעוררה סערה בצל המלחמה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
3
גלריה
בנימין נתניהו והקואליציה, 2023
בנימין נתניהו והקואליציה, 2023 | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
בנימין נתניהו בבית המשפט
בנימין נתניהו בבית המשפט | צילום: מרים אלסטר פלאש 90

בואו נחזור רגע למשפט הקודם שנכתב בטור הזה: "מחרתיים יחליט כל עבריין מורשע שהרשעתו לא הייתה חוקית". זה נשמע דמיוני? זה לא. כי במקביל להודעה שלא יצייתו לבג"ץ, הקואליציה הזו הניחה השבוע הצעת חוק שתבטל את העבירה שבגינה נשפט עכשיו בבית המשפט בירושלים ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.

זו ממשלה שאיבדה מזמן את כל הבלמים, כל האיזונים וכל הרסנים. הבדיחה ההיא ש"מחר יחוקקו חוק נגד הג׳ינג׳ים" עלולה גם היא להתגשם במציאות. אין בדיחה שלא מתגשמת כאן מולנו, על בסיס יומי. הם עושים את זה מסיבה פשוטה: הם יכולים. בישראל הנוכחית אין מס על שקרים, אין מכס על עבריינות, אין מחיר שנגבה מאלה שמפרקים את המסגרת שמחזיקה את המדינה הזו ומנסרים את יסודותיה. אני לא חושב שבג"ץ ימהר לקבוע שאיתמר בן גביר לא יכול להיות השר לבטחון לאומי, למרות שהאיש מפר את החוק ואת כל הסיכומים איתו על בסיס יומי. אבל אני חושב שאנחנו צריכים למהר ולהחליף את הממשלה הזו. יכולת ההרס שלה אינסופית.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בג"צ
/
איתמר בן גביר
/
קואליציה
/
דמוקרטיה
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף