אפשר להחליט שאין ברירה וכל עוד חמאס שולט בעזה, עם כל הרצון והשאיפה שמצב זה יישאר זמני ויגמר בהקדם, משאיות חייבות להיכנס. אבל למה לכל הרוחות יותר ממה שצריך? מדובר ב-45 מיליון שקל שהולכים ישירות לטרוריסטים ולא לצורכי האוכלוסייה ברצועה.
בתקופה הקרובה יחתכו עניינים לגבי עזה, באמצעות הכנסת ממשלת הטכנוקרטיים כדי לנסות לפרק את חמאס מנשקו באופן וולנטרי או באמצעות מבצע צבאי ישראלי. אפילו שהמצב בעזה, כך התקווה, זמני ובקרוב יסתיים שלטון החמאס בה, אין גרם אחד של מנדט לאיש לסייע לארגון הטרור ולממן אותו באמצעות אותן משאיות מיותרות.
ההודעה של מערך ההסברה לא משרתת את האינטרסים של ישראל אלא עושה בדיוק להפך. היא משרתת את אלה הטוענים נגד המדינה ובעקיפין אפילו מצדיק את הטענות נגדה. שלא לדבר על הנמכת הרוח שהיא פועלת בקרב אזרחי ישראל ובראשם חיילי צה"ל, שמתמודדים בימים אלה עם מצב בלתי אפשרי, סיכון חיים תמידי וממשי והפרות בלתי פוסקות של ארגון המחבלים בתוך הקו הצהוב ומחוצה לו.