הפרוטוקולים של זקני ציון, הפרסום הכי אנטישמי שהופץ על ידי המשטרה החשאית של רוסיה ב-1903 והפך לגורם ששימר וטיפח אנטישמיות ועדיין מזין שנאת יהודים בארצות לא מעטות, קיבל בימים אלו אישור מעשי. הטענה המרכזית של הפרסום הנתעב הזה הוא שיהודים שולטים בעולם, יוזמים ומכתיבים התפתחויות בזירה העולמית. לא יאומן.
המחברים שונאי ישראל של הפרוטוקולים של זקני ציון לא יכולים היו לדמיין לעצמם מצב שהטיעון החולני וההזוי שלהם שיהודים שולטים בעולם הוא לא כל כך שקרי. יש בו משהו, יותר ממשהו מציאותי. עובדה: בתוך יום אחד, יום שלישי השבוע, ויטקוף וקושנר ניהלו בז'נבה שני משאים ומתנים. בהבדל של שעות, השניים נפגשו עם בכירים איראניים לדיון במטרה לקדם פתרון לעימות מתהווה בין ארצות הברית לאיראן גרעינית, ובתום הפגישה עם הבכירים האיראניים - נפגשו ויטקוף וקושנר עם בכירים מאוקראינה כשהיעד הוא להגיע להסכם כלשהו שישים קץ לתוקפנות הרוסית באוקראינה.
"טראמפ מהמר על דיפלומטיה בלי דיפלומטים", דיווח הניו יורק טיימס בכותרת בולטת, בראש כתבה ארוכה שסקרה את העובדה שתוך שעות אחדות בז'נבה "הנשיא טראמפ הפקיד בידי שליחיו הנאמנים ביותר, סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר, לתפקד במרכז המשאים ומתנים עם איראן ואוקראינה".
במטה הראשי של האו"ם בניו יורק, דיפלומטים בכירים ותיקים התייחסו למעורבות הפעילה של שני שליחיו של טראמפ במאמצים למצוא פתרונות מול איראן מתגרענת ואוקראינה במלחמה שרוסיה כפתה עליה, במלים שביטאו השתוממות ויותר מזה הערכות שהביעו ספקות לסיכויים ששני השליחים אכן יצליחו לקדם פתרונות מעשיים.
לפי הדיווח בניו יורק טיימס, שמקבל אישור מדיפלומטים בכירים באו"ם, הרוסים נהנים מהמעורבות החורגת של ויטקוף וקושנר במאמצים לשים קץ למלחמה באקראינה. הרוסים אוהבים את הגישה הבלתי דיפלומטית של שני האמריקאים הבכירים. לעומת זאת, גורמים מערביים לא אוהבים את מה שהם מגדירים בנימה לעגנית "התנהלותם העסקית" של ויטקוף וקושנר. בינתיים, התערבותם של השניים בשני הנושאים, איראן ואוקראינה, לא הניבה התקדמות משמעותית בכיוון של פתרונות.
העובדה ששני שליחיו של טראמפ הם יהודים ומנהלים משאים ומתנים קריטיים בזירה העולמית לא עוררה שום גילוי אנטישמי. הסיבה פשוטה: הם עוסקים במגעים עם איראן, ולסוכנים החשאיים של איראן שעמדו מאחורי ההפגנות הפרו-פלסטיניות בארצות הברית אין כמובן עניין להפריע למשא ומתן שמתנהל בין ארצות הברית לאיראן.