גם שמאל וגם בימין מבינים: צריך להקריב כדי לחסל את המפלצת האיראנית | ד"ר גיל סמסונוב‎

בעקבות טבח 7 באוקטובר ישראל הפכה חסרת סבלנות כלפי אויביה. היא כבר לא מוכנה לפשרות, לנסיגות ולגמגומים. אחרי שהיינו כל כך זהירים, מאופקים וחוששים, ישראל הפכה לתקיפה ויוזמת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המונים חוגגים בטהרן עם תמונתו של נסראללה לאחר התקיפה האיראנית
המונים חוגגים בטהרן עם תמונתו של נסראללה לאחר התקיפה האיראנית | צילום: רויטרס
3
גלריה
חיל האוויר במהלך מבצע ''עם כלביא'', לפני התקיפות באיראן
חיל האוויר במהלך מבצע ''עם כלביא'', לפני התקיפות באיראן | צילום: דובר צה''ל

כשעל הפרק עומדת שוב שאלת איראן, ישראלים רבים תומכים בתקיפה אמריקאית־ישראלית. למרות שהישראלים מכירים על בשרם את מחיר הטילים האיראניים, מפתיע לגלות שהם מוכנים לשלם את המחיר היום תמורת עתיד בטוח. למרות שהישראלים רצו למקלטים ולממ״דים, הרגישו פיצוצים, חיבקו ילדים מבוהלים, ראו פצועים והרוגים, הם דורשים מלחמה. ילדים והורים, נשים וגברים, ימנים ושמאלנים מחכים למתקפה.

רבים בישראל רוצים כבר לראות מטוסים אמריקאיים בשמי טהרן. לא כי הישראלים צמאי דם, אלא כי הישראלים דואגים לעתיד. בניגוד למה שהיה לפני אוקטובר 2023, הם מוכנים למחיר שיידרש מהם כיום בשביל להבטיח את חיסול ראש הנחש. בניגוד לעבר, כאשר בתקשורת ובכנסת לעגו לנתניהו כשהזהיר מפני איראן, כיום משמאל ומימין מבינים ומוכנים להשקיע ולהקריב כדי לחסל את המפלצת האיראנית שהקצינה את המצב באזור וחימשה את חמאס, חיזבאללה, סוריה של אסד, עיראק ותימן.

תקיפה על מתקן נפט בסמוך לטהראן
תקיפה על מתקן נפט בסמוך לטהראן | צילום: רויטרס

אם יש משהו שמנחם במצב הזה הוא שהפסקנו לבחור בהווה במחיר של מחר. הפסקנו לחיות את היום, למען העתיד שלנו ושל ילדינו. בתקווה לאיראן דמוקרטית וליברלית, שתחזיר את הברית הישראלית־איראנית ואת ציר השלום האמיתי.

תגיות:
יחיא סינוואר
/
טבח ה-7 באוקטובר
/
המלחמה עם איראן
/
מבצע הביפרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף