האיראנים הצליחו מאז מלחמת "עם כלביא" לשקם באופן חלקי את כמות הטילים הבליסטיים שברשותם וכן חלק לא קטן מהמשגרים אך הם לא מצליחים לבצע את היקף הירי שהם היו מעוניינים לשגר לישראל. יש כמה סיבות לכך: ראשית, חיל האוויר כתש את איראן בתוך יממה וחצי. חיל האוויר הישראלי הטיל אלפי חימושים על איראן. בכל מבצע "עם כלביא" הטיל חיל האוויר 3,700 חימושים. ההנחה היא כי גם חיל האוויר האמריקאי הטיל אלפי חימושים על הראש של האייתוללות באיראן.
חיל האוויר מבצע "ציד" של משגרים. את זה מבצעים בעזרת עשרות כטמ"מים שטסים בשמי מערב איראן ובמרכזה. הסריקה אחר המשגרים והטילים מתבצעת באופן סדור על בסיס שיטה שפיתח חיל האוויר עוד במלחמת "עם כלביא". הצייד הזה מרתיע את צוותי הירי שחלקם אף חושש לבצע את התקיפות מתוך הבנה כי הסיכוי שהוא יפגע תוך כדי השיגור או אחריו הוא גבוה מאוד.
הגורם השני שמונע את היקף הירי שהאיראנים היו מעוניינים לבצע לעבר ישראל נעוץ בעובדה כי האיראנים כרגע "מפוסקים" כפי שמגדרים בחיל האוויר. האמריקאים נמצאים בצד הדרומי של איראן, בעוד הם נדרשים לבצע ירי לישראל בצד המערבי, מה שגורם לאיראנים לפצל יכולת לשני הקצוות של המדינה הענקית. על זה יש להוסיף את הפגיעה בצמרת הפיקוד של המשטר, צבא איראן ומשמרות המהפכה. הדבר יוצר קשיים מהותיים על היכולות של איראן לבצע ירי לישראל. האיראנים מנסים לחפות על הקשיים שלהם בביצוע ירי שמכונה "טפטופים". כלומר, ירי של טיל או שניים בכל מקבץ ירי לאורך יותר מקבצים.
בחיל האוויר מרוצים מהעובדה כי הצליחו לפגוע במערכי הנ"מ של איראן. הדבר מאפשר לחיל האוויר לפגוע בעוד משגרים וטילים אבל גם במוסדות השלטון של איראן.
ההערכה היא כי היממה הקרובה עשויה להיות דרמטית באשר ליכולת של חיל האוויר להמשיך ולהעמיק את העליונות האווירית, מה שעשוי להוביל לפגיעה סופנית במשטר האייתוללות באיראן.