ינון מגל בהתקפה על התקשורת בישראל: "תגידו, אתם משוגעים?"

ינון מגל לא מצליח להבין למה יממה אחרי תחילת המלחמה עם איראן, בתקשורת הישראלית כבר שואלים מתי זה ייגמר. ולמי שכבר שואל, יש לו גם תשובה - תתכוננו

ינון מגל צילום: חיים גולדברג, פלאש 90
ינון מגל | צילום: ינון מגל

אני שואל את עצמי מתי יגיע איזה מבצע או מלחמה או אירוע צבאי כלשהו שבו התקשורת הישראלית לא תשאל מהדקה הראשונה מה נקודת היציאה, מה האסטרטגיה, מתי מסיימים, איך גורמים לכל זה להיגמר.

מה זה הדבר הזה? מאיפה הגיע הדבר הזה? עוד לא התחלנו יממה אחת של מבצע אחרי שעה, אנשים כבר שואלים מה... איך יוצאים מזה? מה ה-end game? מה הרגל המדינית? מה הרגל המסיימת?

תגידו, אתם משוגעים? אני לא מבין את האירוע, איפה אתם חיים? איפה אתם חיים?

יש מבצע נגד מעצמה אזורית נגד איראן. דבר שעבדו עליו חודשים. שנים. להשמיד אותו. להפיל אותו מהרגליים. להפיל את המשטר שלו. זה לוקח זמן. על היום הראשון מתי יוצאים מזה? איך מסיימים? כל הוויכוחים, טראמפ רוצה לסיים... מה זה השטויות האלה?

אז בואו אני אגיד לכם, נערכים לפחות לחודש. זה הטווח. אם לא למעלה מזה. יש יעדים. רוצים להפיל את השלטון. נערכו לזה הרבה זמן. תפסיקו. זה רק מעיד שאתם לא במקום הנכון. אתם לא במקום הנכון.

תחשבו מה עבר על בגין במלחמת "שלום הגליל". שהם קראו לה "מלחמת לבנון" כי לא התאים להם שזה על שלום הגליל, כן? ולא היה ערוץ 14 ולא היה גלי ישראל. ולא היה כלום. לא היה אפילו מעריב, לא היה ישראל היום, לא היה 103, לא היה כלום. לא היו רשתות חברתיות.

תחשבו מה עבר עליו עם תקשורת כזאת. עם שליטה כזאת בתקשורת. איך יכל לעמוד בזה? לכן לא עמד בזה.

אבל הפעם זה אחרת, הפעם אנחנו נותנים כוח, והפעם אנחנו ננצח. בעזרת השם. תודה לכם.

תגיות:
איראן
/
מנחם בגין
/
מלחמת לבנון
/
ינון מגל
/
שאגת הארי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף