האמריקאים מבינים כי הם חייבים הישגים משמעותיים. הראשון: קבלה לידיהם של 450 ק"ג של אורניום מועשר שבידי איראן. השני: פתיחה של מצרי הורמוז. יש עוד דברים, אבל כרגע הם משניים.
הבעיה של הממשל האמריקאי היא שהאיראנים מנסים לגרור את ארצות הברית ואת ישראל, ובכלל את העולם כולו, למלחמת התשה ומלחמה כלכלית על ידי הקפצה של מחירי הנפט. בידי ארצות הברית וישראל היכולת לפגוע בבטן הרכה של אירא - בכך שיפגעו מערכות האנרגיה ובכלל זה המפעלים הפטרוכימיים ומפעלי הפלדה וכן תחנות הכוח, לצד המשך ציד בכירים במשטר האיראני. מהלך זה יכול לשנות את המצב ולהביא לסיום המלחמה.
"הוא אמר את מה שנכון מקצועית", אמר גורם צבאי. לדבריו, פירוק חיזבאללה מנשקו אינו יעד מיידי של פיקוד הצפון במערכה הנוכחית, אם כי הפירוז מדרום לליטאני נותר יעד ארוך טווח, ולדברי הקצין הוא יכול להיות מושג בשילוב של כוח צבאי ומהלכים מדיניים ומהלכים נוספים. לדברי הגורם, הרמטכ"ל הודיע כי הוא מגבה את הקצין ואת הדברים שאמר.
צה"ל חייב להגביר את האש בלבנון. הוא חייב ללכת על מרחבי הדאחיה ובקעת הלבנון ולפתוח גם בדחיפות את "שערי הגיהינום". רק מהלך צפוף של הרבה אש, חיסול בכירי חיזבאללה ופגיעה בנכסי הארגון יובילו למהלך מהיר של כניעת הארגון. חיזבאללה כרגע נמצא במהלך שהוא דחוק לקיר.
בצה"ל מזהים פגיעה מורלית, אי רצון של פעילים לצאת להילחם. זה הזמן ללחוץ על דוושת הגז בזירה הלבנונית, השאלה היא אם הדרג המדיני רוצה מהלך מהיר מול חיזבאללה או מלחמה ארוכה עם מטרות מלחמה, שהסיכוי להשיג אותן בכוח צבאי הוא לא מציאותי.