כשצה"ל מבהיר לנשים צעירות שהן שוות פחות - מה מצפה להן בהמשך הדרך? | גלית שאול

כשפוגעים בשוויון של חיילות פוגעים בצה"ל כולו, בערכיו ובעוצמתו, וההדרה משליכה על החברה הישראלית כולה. המאבק הזה אינו מאבק של נשים בלבד. זהו מאבק של כל מי שמאמין בצבא העם

גלית שאול צילום: שלומי אמסלם
עקבו אחרינו
קצינות ולוחמות בחיל הים
קצינות ולוחמות בחיל הים | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

אלה אינם אירועים מקריים. אלה ביטויים של תפיסה מסוכנת שמבקשת להחיל על החיילות שלנו כללים מצמצמים, מפלים ומשפילים, שאין להם מקום בצבא של מדינה דמוקרטית ושוויונית.

שילוב של חיילים חרדים נוספים בצבא חשוב מאין כמותו. אבל שמירה על אמונתו ואורח חייו של חייל אחד אינה יכולה לבוא על חשבון חירותה ושוויונה של חיילת אחרת. צה"ל יודע וצריך לדעת להכיל את מגוון הזהויות בחברה הישראלית, אבל הוא אינו יכול להכיל הדרה. אי אפשר לשלוח צעירות להגן על המדינה, ואז לומר להן שבמרחבים מסוימים הן שוות פחות, חופשיות פחות.

החיילות המשוחררות
החיילות המשוחררות | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים

זאת ועוד, הדרת נשים בצבא משליכה על החברה הישראלית כולה - על דרך התבגרותן של נשים צעירות ועל המשך השתלבותן בכל תחומי החיים. כי אם יתעלמו מזכויותיהן בצבא, מה מצפה להן בהמשך הדרך?

נשים לוחמות באימון, נשים בצה''ל, לוחמות
נשים לוחמות באימון, נשים בצה''ל, לוחמות | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

את הדרת הנשים יש לגדוע עכשיו, כי כשמגלים סלחנות כלפי אפליה, היא מתרחבת. כשמשלימים עם הדרה "קטנה", היא הופכת לנורמה. וכשפוגעים בשוויון של חיילות פוגעים בצה"ל כולו, בערכיו ובעוצמתו. המאבק הזה אינו מאבק של נשים בלבד. זהו מאבק של כל מי שמאמין בצבא העם. זהו מאבק על דמותו של צה"ל, על דמותה של החברה הישראלית, על הביטחון שלנו.

צה"ל מוכרח להישאר מרחב שוויוני, מכבד ובטוח לכל מי שמשרתות ומשרתים בו. צבא העם הוא גם צבא הנשים. ואסור לנו להסכים לשום דבר שיפגע בכך.

תגיות:
צה"ל
/
הדרת נשים
/
לוחמות בצה"ל
/
נשים
/
חיילים חרדים
/
אייל זמיר
/
שירות נשים בצה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף