ניוון תרבותי: הזלזול של הפוליטיקאים והתקשורת בכרטיס הביקור שלנו בלתי נסבל

הגיעה העת שגופי שידור ועיתונאים יתייחסו בכבוד לשפה העברית, ויורידו כתבות המכילות שגיאות לשוניות. מדובר בחלק מרכזי מהתרבות והזהות הישראלית

פרופסור רפי קרסו צילום: רמי זרנגר
עקבו אחרינו
מיקרופון באולפן רדיו
מיקרופון באולפן רדיו | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה

טעויות בשם המספר, כמו "שלוש שקל" או "שני מנות פלאפל", אינן פליטות פה. זו עדות לרשלנות מקצועית וירידת סף הרגישות הציבורית. מן הראוי שכתבות כאלו יוחזרו לחדר העריכה ולא תותר עלייתן לאוויר.

פלאפל, אילוסטרציה
פלאפל, אילוסטרציה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

הזלזול בשפה אינו נעצר בכללי הדקדוק היבשים אלא גולש גם לעולמות התוכן המקצועי. מביך לחזות באנשי קולינריה מפורסמים האמורים לייצג תרבות גסטרונומית וידע קולינרי עשיר, משבשים דרך קבע שמות של מאכלים או רטבים ומושגים כלל עולמיים ומתעקשים לומר, למשל, פסטה Al Dante במקום פסטה Al Dente. מי שמבקש להוביל דעת קהל, לעצב טעם או להגיש מידע, מחויב קודם בכבוד למקור, למילה, להיגוי הנכון - ולא יכול לשבש ולהטמיע תוך כדי כך את השיבוש.

הגיעה העת שגופי שידור יחזירו את הלשונאים לחזית ויציבו רף מקצועי בלתי מתפשר. גם אני טועה לפעמים בלשוני, אבל לא ברצף של נח בשבע שגיאות. מגיע לנו לשמוע עברית נכונה.

דונלד טראמפ בבית הלבן
דונלד טראמפ בבית הלבן | צילום: רויטרס

קצת הכרת תודה

מאז ומתמיד נשענת מדינת ישראל במידה רבה על תמיכתו הבלתי מסויגת של האזרח האמריקאי, המממן מכספי המיסים שלו את הגנתנו בשעות הקשות ביותר שלנו. מדובר בחוסר הכרת תודה משווע. מנהיג מחויב קודם כל למדינתו, אך ההיסטוריה מוכיחה שמי שנזעק לטובתנו, ראוי ליחס אחר. מעט תודה והערכה לטראמפ, לכסף האמריקאי, לחללים האמריקאים ולאינטרס האמריקאי לא יזיקו. זו פשוט חובה מוסרית ואסטרטגית.

תגיות:
תקשורת
/
עברית
/
שפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף