הסיסמה של השב"כ, "מגן ולא ייראה", הוא היותו ארגון ממלכתי שאמור להגן על הממשלה ועל סמלי השלטון של ישראל, ולפעול נגד פעולות חתרנות וטרור. בקרב רבים בציבור הישראלי יש תחושה כי הממשלה הנוכחית מנסה בכל דרך להפוך את ישראל לסוג של דיקטטורה, וליצור כאן אנרכיה וכאוס.
גורמים שפרשו מהארגון אומרים כי אי אפשר להגן בשום דרך על ההחלטה של ראש השב"כ לפגוש את העסקן הפוליטי ברדוגו. זה בטח לא מעשה ממלכתי. לדבריהם מדובר באיש שעסוק בתככנות וחנפנות לראש הממשלה, ומעשיו מעוררים סלידה בקרב ציבור רחב בישראל.
ההדלפה לערוץ 12 צריכה להיחקר, אבל לא ברור אם השב"כ הוא הכתובת. ראשית, מדובר במבצע צבאי שהיו שותפי סוד לו לפחות כמה אלפים. ספק רב מאוד אם החקירה תבשיל למציאת המדליף. בינתיים, זה מהלך שנועד להלך אימים על התקשורת, בדיוק כמו במשטרים אפלים. לסוד שותפים יותר מאלף טייסים ואנשי צוות טכני של חיל האוויר, אולי אפילו אלפיים, מאות רבות של מפקדים ובעלי תפקיד באגף המבצעים בצה"ל, באמ"ן, במוסד, בעלי תפקידים במעגלי התמך - אנשי משרד הביטחון, ראשי ארגוני ההצלה, מנהל התעופה. גם חברי הקבינט, ראש האופוזיציה וכן בני משפחות שרים וסמלי שלטון, שהועברו בעוד מועד למקום מסתור - כולם ידעו.
את החקירה לדלף מידע צריכה לחקור יחידת ביטחון מידע בצה"ל וכן המלמ"ב. זה לא אמור להיות תפקידו של השב"כ. אגב, ערוץ 12 הוא כנראה לא גוף התקשורת היחיד שהמידע זלג אליו.
החלק העצוב בסיפור של זיני הוא שהוא באמת בא לעבוד. השב"כ פועל בהרבה מאוד חזיתו, חלקן חדשות (לבנון, טורקיה, סוריה) לצד פעילות ענפה בעזה ובאיו"ש - אבל הרבה פחות במגזר היהודי באיו"ש.
המפגש של ראש השב"כ עם העסקן ברדוגו, חקירת גופי תקשורת והכרזות על נאמנות לראש הממשלה לא יתרמו לאמון הציבור בשב"כ ובעומד בראשו. כך בדיוק מתפרק ארגון חשאי במדינה דמוקרטית. על זיני לקחת את עצמו מהר בידיים, להפסיק להיות תמים ולצאת מהדמות של המרגל הכושל "ג'וני אינגליש".