ההיסטוריה מלמדת כי הפוגה במלחמה היא דבר שכיח, המשרתת דווקא את הצד החזק - זה שנמצא ביתרון על היריב - ומשמשת אותו להתארגנות, הצטיידות בנשק וגיוס כוח אדם נוסף ואם תנוצל נכונה, יכולה להיות המפתח לפריצת דרך אסטרטגית מול איראן.
הדוגמה, אולי הכי משמעותית לגבי ישראל, היא שתי ההפוגות שהיו במלחמת יום העצמאות. ההפוגה הראשונה, שהייתה מ-11 ביוני עד ה-8 ביולי 1948, שימשה את ישראל לגיוס לוחמים מקרב עולים חדשים - כולל אנשי מח"ל (מתנדבי חוץ לארץ) וגח"ל (גיוס חוץ לארץ) - וכן להתארגנות ולקליטת ציוד ונשק רב מחו"ל ובעיקר מצ'כוסלובקיה. במשך ההפוגה הזו התבסס והפך צה"ל מארגון ה"הגנה" לצבא סדיר ומאורגן.
ההפוגה השנייה החלה ב-18 ביולי 1948 ולא נקבע לה מועד סיום רשמי, כך שהמלחמה נמשכה לאחר מכן באופן לא רציף. בארץ הייתה בזמנו התנגדות לא קטנה להפסקת הלחימה הזמנית שנכפתה על ידי מועצת הביטחון של האו"ם, מתוך מחשבה שהיא תועיל יותר לצבאות ערב הסדירים. אך לאמיתו של דבר, ההפוגות הועילו מאוד לישראל לנצח באופן ברור במלחמת השחרור, לכבוש שטחים מעבר לגבולות הסכם החלוקה ולהביא להקמת מדינת ישראל בגבולות 1949 (קווי שביתת הנשק) שהיו רחבים בהרבה מהצעת החלוקה.
במלחמת העולם השנייה, האנגלים והצרפתים למעשה לא נלחמו, והיו בהפוגת מלחמה כחצי שנה מהכרזת המלחמה עם גרמניה. הגרמנים - שבתחילת הדרך היה להם צבא קטן יותר ולא מוכן כראוי למלחמה מול צרפת - ניצלו את ההפוגה הזו (שכונתה "המלחמה המדומה", מאחר שמעולם לא הוכרזה באופן רשמי).
הם ניצלו את הזמן להתארגן, להמשיך להצטייד ולתכנן מתקפה אסטרטגית שהפתיעה את האנגלים והצרפתים. מתקפה זו הביאה להכרעה מהירה, לכניעת צרפת ולפינוי חיל המשלוח הבריטי מדנקרק - תוך השארת כל ציודו מאחור וכניעת עשרות אלפי החיילים שאבטחו את הפינוי.
תקופת ההפוגה הזו היא תקופה שיכולה להביא לישראל תועלת רבה. זה הזמן להסיק את המסקנות על האסטרטגיה שננקטה עד כה. המפתח לניצחון במערכה יכול מאוד להיות ניצול נכון של ההפוגה שבה היא מצויה כעת, כפי שנאמר: "בתחבולות תעשה לך מלחמה" - לא רק כוח צבאי, אלא קודם כל מחשבה אסטרטגית נכונה. עליה לנצל את חלון הזמן הזה בצורה מרבית לגיבוש אסטרטגיות לחימה חדשות - כאלו שאולי יביאו להפלת המשטר האיראני.
משום כך, אין לישראל סיבה להתאכזב מכך שהעימות בין ארה"ב לאיראן אינו מסלים כעת, אל מול מדיניות אמריקאית שאינה החלטית; הסלמה כזו הייתה עלולה להוביל למערכה רחבה יותר ומבלי שיש בידינו פתרון שמוביל להכרעת משמרות המהפכה.