תרגיל ההונאה המושלם של סינוואר הגיע לשיאו. נתניהו נגס בפתיון ובלע אותו בתיאבון. מה הפלא ששאל, בשש וחצי בבוקר, למה הם יורים. אבי גיל היה צריך לענות לו את התשובה הזו: "הם יורים, אדוני ראש הממשלה, כי הם הצליחו לרמות אותך לאורך שנים, כי אתה נתת להם להקים מפעל טרור ענק על הגדר שלנו, כי אתה סירבת בתוקף לקיים את הבטחתך ולהפיל את שלטון חמאס ופשוט מימנת להם את כל זה. לכן הם יורים".
נתניהו הוא הקבלן שמוצא בבוקר את אתר הבניה שלו שרוף, למרות ששילם בלילה את דמי הפרוטקשן. הבעיה היחידה היא, שזה לא היה אתר בניה. זו היתה מדינת ישראל. היו אלה מאות נשים, ילדים, קשישים, ניצולי שואה, צעירים שבאו לרקוד. הם אלה שנשרפו. הם אלה שהופקרו על ידי מי שמישכן את ביטחון ישראל כדי להאכיל את המולך החמאסי, המולך שהוא עצמו גידל וטיפח שנות דור. איך הם מעזים לירות אחרי שקיבלו את כל הטוב הזה ממנו, כל השנים האלה? זה הסיפור כולו.
המקורבים יודעים שנתניהו איבד את זה באותו בוקר. וגם בבקרים שאחרי. הוא היה גבר מת מהלך. אפילו לא נוכח-נפקד. פשוט נפקד. הוא היה צל חיוור של עצמו. חסר ביטחון עצמי, קצר רוח, קודר. הוא לא נתן שום הוראה משמעותית. הוא לא יזם, הוא לא עודד אף אחד. הדברים האלה לא דלפו מיד, כי הכל בער.
ולכן, מה שהיו אומרים לו, זה בדיוק מה שנאמר באותן הערכות מצב לאורך הלילה. שיש סימנים מעידים, אבל יש גם סימנים מרגיעים. שנדלקו כמה עשרות סימים ישראלים, שמעידים על הכנות, אבל באותו זמן בשנה שעברה קרה אותו דבר בדיוק וזה היה תרגיל. וכו' וכו'. ולכן, מה שנתניהו היה אומר, אם היו מעירים אותו בלילה עם המידע הזה, זה להמשיך לעקוב ולעדכן אותו. מאיפה אני יודע? כי זה בדיוק מה שהוא אמר במצבים קודמים, כולל מצבים שנראו יותר מדאיגים.
שבוע לפני השבעה באוקטובר, הוא ניהל דיון ביטחוני אחרון עם צמרת מערכת הבטחון. הוא דיווח שהוא בישורת האחרונה של הסכם עם סעודיה והנחה לא לעשות שום דבר שיכול לקלקל את זה. ולכן, ברור שאם היו מעירים אותו בלילה ואומרים לו שיש סימנים מעידים כלשהם, הוא היה משתדל לא לטלטל את הספינה ולא לנער את העץ כדי שלא תהיה התדרדרות לעימות ברצועה, עימות שיכול לדחות את הנורמליזציה עם סעודיה.
כשהמזכיר הצבאי שלו העיר אותו, זה היה חצי שעה לפני שהמחבלים הראשונים הגיעו לקיבוץ בארי. אבל הוא לא עשה כלום. בניגוד למה שאמר בטלוויזיה בשבוע שעבר, הוא לא אמר להעיר את כל צה"ל, הוא לא אמר להקפיץ את חיל האוויר, הוא לא דרש לגייס מילואים. הוא שאל "למה הם יורים". אם הוא לא עשה את זה בבוקר, כשהמלחמה החלה, הוא לא היה עושה את זה בלילה.
לשכתו שורצת שקרנים וגנבי דעת. שום דבר במה שהם דיווחו על אותו בוקר, לא מדוייק. ראש הסגל ניסה לזייף את פרוטוקול השיחה הראשונה, פרטים אחרים סותרים זה את זה, הגירסאות השונות שפורסמו מאז ועד היום סותרות זו את זו. אי אפשר להאמין למילה אחת שיוצאת מהפה של כל סובביו של ראש הממשלה, כולל אלה שהשתכרו מאות אלפי שקלים מקטאר, המדינה שמימנה באותו זמן ממש את חמאס.