בגלל כשל ההסברה הגדול בתולדות המדינה נבנה בעולם נרטיב מעוות. הרצח, האונס והחטיפה של ישראלים ב-7 באוקטובר נעלמו כלא היו, ובמקומם נבנה דימוי של עם רצחני. עלילות הדם הישנות חוזרות בגרסה מודרנית, מותאמת לשנת 2026. וצו מעצר בינלאומי רודף את ראש ממשלת ישראל. רוח הצו הזה מופנית כלפי ישראלים בארץ ובחו"ל.
כמי שחי עם משפחתו בחו"ל, כעת בדרום אנגליה, אני מבחין בגיצי השנאה. בחברה של ילדיי, הסיסמה "Free Palestine" נפוצה מאוד. אם אתה לא שונא את ישראל, אתה פשוט לא "אִין".
לא ניתן לקחת מהישראלי בתפוצות את ישראליותו, את אהבת המולדת שלו, את הציונות וגם את החרדה לבני משפחתו בארץ. וזה כל כך מביך כששואלים "מהיכן אתה?", ואתה מתבונן בפניו של האדם שמולך ובוחן את תגובתו לשמע המילה היפה כל כך, "ישראל".
שירתנו בצבא, שילמנו מיסים, ומאז 7 באוקטובר עשינו כל שביכולתנו כדי לתרום, ליזום, להסביר ולשקם - ממקום מושבנו בחו"ל. חלקנו איבדו בני משפחה וחברים. וכולנו סובלים עכשיו ממחדלים של הממשלה.
על כן, למרות כל התרגילים של מפלגת השלטון במגמה למנוע את הגעתנו להצבעה, אלפים רבים מקרב הישראלים בתפוצות הצטיידו בכרטיס טיסה על חשבונם ויגיעו ביום הבוחר. נגיע כדי לנסות לסייע, באופן דמוקרטי, לשחרור ישראל משלטון שמטרתו פיצול החברה הישראלית, ללא קבלת אחריות למחדלים.
נגיע כדי להביא שחר הסברתי של יום חדש, שישרת את תושבי ישראל, אך גם אותנו, הישראלים והיהודים בתפוצות. המטרה תהיה להניע תוכניות ממשיות ולהפחית את האיבה נגד המדינה האהובה שלנו.