איך האיש שתויג פעם אצל אותן המפלגות כקצין שלא קודם לדרגת אלוף רק בשל דעותיו הימיניות והניציות, הפך לפתע ל"אויב העם"? אנשי הקואליציה הנוכחית מפספסים דבר אחד - ישנו ציבור ימני לא קטן, שמתקשה להמשיך להצביע להם. ציבור שמבין את כישלון הצבא והקצינים הבכירים ביום טבח ה-7 באוקטובר, שרק חיפשו שקט מזויף ושמירה על הכיסא כערך עליון, אך גם לא שכח לרגע את מידת האחריות שלהם לאירוע הנורא ביותר מאז שואת העם היהודי.
אותו ציבור לאו דווקא רואה את עצמו כתומך נלהב של וינטר, אך מרגיש שבמצב הנוכחי, זה הפתק הנכון והמתאים ביותר. רבים מאלה במערכת הפוליטית שקוראים להחליף את נתניהו, צודקים בנוגע למידת אחריותו לטבח, אך מה שהם מציעים - פשוט לא מתאים למה שהמציאות מראה לנו.
בעיניו של אותו ציבור ימני בישראל, וינטר מהווה את הפיתרון הכמעט מושלם במצב הזה. איש שמבין את המציאות ולא מספר דמיונות, אך גם ידע לעמוד היטב מול נתניהו, בדרישה למדיניות ימנית אמיתית ומתמשכת.
סקרי הבחירות האחרונים לא באמת חוזים את העתיד להתרחש. "עמך ישראל", כך לתפיסתי, בכלל לא תהיה באזור אחוז החסימה, אלא הרבה מעבר, ולא רחוק מהמספר 10. גם הסקרים, כמו קמפיין נתניהו, עוד לא הבינו באמת את עומק השינוי שמדינת ישראל עברה מאז אסון טבח ה-7 באוקטובר.