בעל הבית השתגע: ארצות הברית פשוט לא מבינה את דאעש

אמריקאים מאמינים באדיקות פתולוגית לנראטיב שלפיו ארגון הטרור חלש, שהמערכה נגדו מצליחה ושאין שום סיבה לדאגה. אז מה הפלא שלא מעניינות אותם העובדות

קרולין גליק צילום: יח"צ
ברק אובמה
ברק אובמה | צילום: רויטרס
2
גלריה

שני אזרחים אמריקאים נכנסו ביום רביעי האחרון למסיבת חג המולד שהתקיימה במרכז לשירותים קהילתיים בסן ברנרדינו שבקליפורניה, ופתחו באש. ציר הדמים עמד על 14 נרצחים ו־17 פצועים, עשרה מהם במצב קריטי. החמושים שנהרגו בידי כוחות הביטחון הם סעיד פארוק, שככל הנראה עבד במקום, ואשתו תשפין מאליק פארוק.


בשנות ה־90 כיהן סידיקי כנשיא החוג האסלאמי של צפון אמריקה (ISNA), תת־ארגון של האחים המוסלמים, שתומך בחמאס ובחיזבאללה. מחבל אל־קאעידה הבכיר, האמריקאי אדם יחיא גדאהן שהצטרף לאוסמה בן לאדן באפגניסטן בסוף שנות ה־90, התאסלם תחת ידו של סידיקי במסגד שלו.

ב־1992 הזמין סידיקי שייח' מצרי עיוור בשם עומר עבד אל־רחמן לשאת דרשה בנושא ג'יהאד בפני חברי המסגד. סידיקי עמד לצדו ותרגם את דבריו.

שנה לאחר מכן פיקד עבד אל־רחמן על הפיגוע הראשון במגדלי התאומים בניו יורק. על אף כל זאת, האמריקאים מתעקשים כי סידיקי איש מתון.

בתגובה למידע שנחשף טען גורם אמריקאי כי המסמכים שנתפסו חשפו קשרים "כה ברורים ובלתי ניתנים להכחשה", שללא ספק יהיו להם השלכות משמעותיות מאוד על היחסים עם ארה"ב. אולם, כאמור, ביום רביעי פסלו האמריקאים על הסף את טענות רוסיה נגד טורקיה.

בעקבות המתקפות הג'יהאדיסיטות בפריז ב־13 בנובמבר, אובמה חזר על עמדתו כי ההתחממות הגלובלית מהווה איום גדול יותר על הביטחון הלאומי האמריקאי מאשר הטרור האסלאמי. ייתכן כי סדר העדיפויות הזה משחק תפקיד בהחלטה לכאורה של הממשל לא להילחם בצורה רצינית נגד דאע"ש.

אבל אם בכל זאת לעובדות יש משמעות בעולם שלנו, אז העובדה היא כי בדצמבר 2015 ארצות הברית מתמסרת באדיקות פתולוגית לנראטיב אידיאולוגי שאין לו שום קשר למציאות.

תגיות:
ארצות הברית
/
דאעש
/
סן ברנרדינו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף