נאמני מגה הגיעו השבוע לישורת האחרונה בעסקה למכירת השליטה ברשת השיווק על 127 סניפיה. על הרשת מתמודדים שלוש קבוצות משקיעים. אחת מהן (זו שאורגנה על ידי שלום שמחון) כבר הספיקה לנשור, אבל להתגוששות הצטרף במקביל מיודענו מעסקת אי.די.בי הכושלת מוטי בן משה.
אבל רק רגע, לאן נעלם בעניין עתיד מגה משרד האוצר? נזכיר שלאנשי האוצר היה מה להגיד בעניין מכירת גולן טלקום לסלקום, ובצדק. הם התנגדו בחריפות לעסקה בטענה לפגיעה בתחרות ולעליית מחירי הסלולר. בעקבות עמדה נחרצת זאת עדיין לא ברור אם העסקה תאושר.
אבל מדוע בעניין עסקת מגה קולם לא נשמע, אף שאם הקונה יהיה רמי לוי התחרות תיפגע והמחירים בהחלט עלולים לעלות? יש להניח שעמדת האוצר בסוגיה זו אינה נשמעת לא כי רמי לוי הקונה הפוטנציאלי הוא ידידו הקרוב של שר האוצר משה כחלון.