צרפת מסתבכת: לא נלקח בחשבון שכנס ועידת השלום יערך בעיתוי שגוי

לאחר שהכנס נדחה שוב והפעם לקיץ, הצרפתים, למרבה ההפתעה, שכחו שאז יהיה המירוץ לנשיאות ארצות הברית בשיאו ויהיה קשה להגיע למהלך מדיני משמעותי

שלמה שמיר צילום: ללא
נשיא צרפת, פרנסואה הולנד
נשיא צרפת, פרנסואה הולנד | צילום: רויטרס
2
גלריה

אבל הצרפתים, למרבה התמיהה, לא הביאו בחשבון את העיתוי השגוי של יוזמות שלהם למפגש ההכנה ולכינוס הוועידה. בקיץ יגיע המירוץ לנשיאות בארצות הברית לשיאו, אחרי כינוס הוועידות הארציות של שתי המפלגות ביולי שבהן ייבחרו סופית המועמדים לנשיאות. המאבק לכיבוש הבית הלבן יכנס לישורת האחרונה שלו ויקבל אופי של התכתשות וחילופי מהלומות שכל מה שנראה עד היום במירוץ ייראה כהתמודדות ידידותית.

נוכחות פסיבית בכנס. ג'ון קרי. צילום: רויטרס
נוכחות פסיבית בכנס. ג'ון קרי. צילום: רויטרס | נוכחות פסיבית בכנס. ג'ון קרי. צילום: רויטרס

אין זו הפעם הראשונה שצרפת מסתבכת בתחום מדיניות המזרח תיכונית שלה עם עיתוי שגוי. לפני קרוב לשנתיים הפיצה צרפת במועצת הביטחון טיוטה של הצעת החלטה לחידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. ההצעה "נתקעה" ולמעשה גוועה בגין התנגדות אמריקאית שאחד מנימוקיה היה שיש להמתין לתוצאות הבחירות לכנסת בישראל. הבחירות לנשיאות ארצות הברית חשובות לא פחות ויקבעו את גורלה של יוזמת השלום של צרפת.

תגיות:
פרנסואה הולנד
/
היוזמה הצרפתית
/
ועידת השלום בצרפת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף