עכשיו מגבשת "המועצה הציבורית להנצחת זכרו ופעלו של זאבי", שפועלת מתוך משרד ראש הממשלה, את תוכנית האתר - והיא עושה זאת בשיתוף עם "התוכנית להעצמת תשתיות מורשת לאומית" (כל אלה שמות שונים לזרועות תמנון שונות שיונקות כספים למטרות שונות שמתיישרות בדרך כלל עם האידיאולוגיה הימנית הדתית).
גנדי הוא גם נביא הטרנספר. לפי תחקיר "עובדה", הוא גם לכאורה תקף מינית נשים. העובדה שנרצח בידי פלסטינים הפכה אותו לקדוש מעונה על מזבח ארץ ישראל השלמה. אחרוני לוחמי הדור ההוא מגרדים את התשעים. חלקם מוחים ומחו בכמה כלי תקשורת.
אליהו סלע, "רעננה", האיש שפיקד על חופש התנועה של השיירות לירושלים הנצורה הוא בן 90 כיום. לפני כמה שנים עשיתי עליו סרט דוקומנטרי (ערוץ 1) והשמטתי את דעתו על גנדי רק מפני שצר המקום מלהכיל את עלילותיו של האיש רעננה. הוא לא מחפש כבוד, אלא דרך להימלט מחרפת גנדי שמודבקת להיסטוריה הפרטית שלו.
את המאבק על כבודם של ההורים והסבים קיבל על עצמו דור הבנים. "מה יאמר נכדו של אבי או נינו כשיגיעו לאתר ההנצחה, יחפשו בגוגל, יגלו שמדובר בגנדי וישאלו אם סבא או סבא רבא שלהם היה חבר של הטיפוס הזה? גנדי לא היה בהראל, לא לחם בירושלים - וקריאת האתר על שמו היא טומאה", כתב אחד מהם בקבוצת הוואטסאפ שהתארגנה כדי לנסות למנוע את תקיעת האצבע של גנדי בעיני החיים והמתים. מדברים שם על הפגנה בפתח שער הגיא וחסימת התחבורה לירושלים. טעות. ההפגנה צריכה להיות לפני לשכת ראש הממשלה.