בשנים האחרונות, רובן בעידן ממשל הנשא ברק אובמה, ארה"ב הטילה במועצת הבטחון וטו לסיכול יוזמות והצעות החלטה נגד ישראל למעלה מ-30 פעמים. כולל הצעות החלטה בנושא ההתנחלויות שבאופן עקרוני ארה"ב הסכימה עמן. אבל מה שזוכרים בישראל, זאת ההימנעות האומללה של ארה"ב בהצבעה על החלטה 2334 נגד ההתנחלויות שאושרה במועצת הבטחון.
השגריר דני דנון אחוז אקסטזה כשהוא מתרפק על האורקל החדש שלו באו"ם, השגרירה ניק היילי. הוא נמנע מלהזכיר כי השגרירה הצהירה על תמיכתה בפתרון שתי המדינות - פתרון שדנון מתנגד ושולל באופן גורף. אבל הצהיר כי השגרירה היילי "יחד עם ישראל תוכל להוביל לשינויים מרחיקי לכת (באו"ם) בשם הערכים המשותפים לנו".
בשבוע הקרוב ייפגש הנשיא דונלד טראמפ עם נשיא מצרים, עם מלך ירדן ועם יו'ר הרשות אבו מאזן. תוצאות והשלכות המפגשים האלה יגיעו גם למרכז האו"ם בניו יורק. השגריר דנון יגלה פתאם שניק היילי יכולה גם להיות לא נחמדה.