ראשי המחאה מתנערים מהביקורת: "היא לא אלימה ולא פוגעת באף אחד"

רועי נוימן התייחס ב-103FM למחאה הצפויה הערב מול בתיהם של חברי הכנסת: "לא יודע איך זה ייראה". על המחאה אמש בנתיבי איילון: "זה לא ונדליזם זה להיאבק על המדינה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מפגינים הדליקו מדורות בנתיבי איילון | צילום: מחאת קפלן

לדבריו, "המפגין שנדרס זומן לחקירה במשטרת ישראל והבחור שדרס אותו שוחרר עם תנאים מגוחכים. בגלל שאני חי את המחאה, אני חייב להגיד לכם שהאנשים של המחאה הם לא אלימים. הבעיה האמיתית היא שבמקום שהמשטרה תפנה את הרכבים, היא ניסתה לעודד רכבים לעבור דרך המפגינים. אין לנו מועצת מנהלים ואנחנו לא אומרים לאנשים מה לעשות".

בהמשך, התייחס למחאה אמש בתל אביב וטען כי "זה לא ונדליזם זה להיאבק על המדינה שלך. השריפות זה זרדים שלוקחים כי המכת"זיות מתקרבות לאנשים. הייתי הראשונים שהגיעו לשם, אף אחד לא הגיע עם קרשים מהבית. גם מביאים אבוקות, הדליקו זיקוקים. בהתראה של שעה יצאו עשרות אלפים. היו גם אנשים שלא רצו לרדת לאיילון ולכן הם נשארו למעלה, לכולם יש מקום להפגין ולהראות את הזעם שלהם איך שהם רואים לנכון".

"אני לא מקבל את התיאור של המפגינים כאנרכיסטים. מי שאנרכיסטים זה אלה שלוקחים את הפרויקט הציוני והופכים אותו לדיקטטורה. חוק שמבטל את החוקים ואת הסדר זאת אנרכיה. הופכים את הרחובות בישראל דיקטטורה. אם נצטרך להבעיר עוד מדורות כדי שהחקיקה תיעצר אנחנו נעשה זאת. המדינה צריכה להישאר יהודית ודמוקרטית", הוסיף.

תגיות:
מחאה
/
הרפורמה במערכת המשפט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף