מכתב התמיכה של חוקרי השואה בדני דיין: "לא משחקים עם נכס כמו 'יד ושם'"

ההיסטוריונית הראשית של "יד ושם", פרופ' דינה פורת, הסבירה מדוע חתמה על מכתב התמיכה בדני דיין: "מנהל בכישרון ובמסירות". עוד הוסיפה: "אנחנו לא רואים מאיפה מגיעות הטענות"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
דני דיין, יו"ר יד ושם
דני דיין, יו"ר יד ושם | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

לדבריה, "המכתב הוא לא ארוך, מכתב קצר וענייני שעיקרו הוא שאנחנו לא רואים שום סיבה לפטר, להדיח אדם שמילא את תפקידו בכישרון ובמסירות", אמרה והוסיפה: "אם ההדחה הייתה באה ממניע שאפשר להבין אותו, שקרה באמת משהו שאתה אומר 'גוועאלד' - אבל אנחנו לא רואים שום מניע. אף אחת מהטענות שעלו, אנחנו לא רואים שום ביסוס לטענות על אי סדרים והתעמרות בעובדים".

מוזיאון ''יד ושם''
מוזיאון ''יד ושם'' | צילום: קובי גדעון, פלאש 90

לסיכום, אמרה: "ב־27 בינואר יהיה יום השואה הבינלאומי, כל השרים ידברו על זיכרון השואה, ועל הצורך לשמור אותו מכל רבב ולדורות הבאים. אם רוצים לשמור אותו צריך לשמור על יד ושם, שתהיה יציבה, שתתפתח ושתהיה עצמאית. לא לטלטל את הסירה החשובה והעצמאית הזאת שהיא חשובה לזהות יהודי העולם. זה לא משחק ילדים".

תגיות:
יד ושם
/
דני דיין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף