נאום ה"עיזים" של בן גביר: "אם לא נחסל את החמאס, אין לממשלה זכות קיום"

השר לביטחון לאומי תקף מעל בימת הכנסת את ראש הממשלה, וטען כי הוא "מפריח בלוני ניסוי" בנוגע למתווה עסקת החטופים: "מי שחושב לייצר פה ערפל, ואז לאשר בבהילות 'עסקה מוגמרת', טועה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
איתמר בן גביר בכנסת
איתמר בן גביר בכנסת | צילום: מרק ישראל סלם
איתמר בן גביר בשדרות. קרדיט: ארנולד נטייב | צילום: ארנולד נטייב

עוד הוסיף: "אני רוצה לומר, מעל הבמה הזו, ובאופן חד משמעי - אדוני ראש הממשלה, מאות חללי צה"ל אינם עיזים, בני משפחות החללים אינם עיזים, אלפי הפצועים ונכי צה״ל אינם עיזים, תושבי הדרום שחיים שנים שנים רבות תחת אש אינם עיזים. אזרחי ישראל אינם עיזים, וגם אני, אדוני ראש הממשלה, אינני עז. ולכן, אני אומר כאן, מעל במה מכובדת זו, באופן המפורש ביותר: אנחנו לא נאפשר מצב שהחמאס ינצח פה. לא נאפשר עסקה שתכליתה תהיה ניצחון חמאס והנצחת הטרור. יותר מ-500 חללי צה"ל - לא נפלו לשווא".

כמו כן, העביר ביקורת ברורה בנוגע לאופן שבו נתניהו פועל להוציא לפועל את רצונותיו בקבינט: "מי שחושב לייצר פה ערפל, ואז בתוך שלוש שעות לזמן בבהילות ישיבת קבינט ולאשר בלחץ 'עסקה מוגמרת', טועה. הציבור לא יסכים, אנחנו לא נסכים. אני אומר את זה בצורה מפורשת מאוד, יש לנו חובה מוסרית להחזיר את החטופים. אבל יש לנו חובה מוסרית לא פחות, לספק ביטחון לאזרחי ישראל, חייבים לוודא שה-7 לאוקטובר הבא לא יקרה. לוודא שאפשר יהיה לקפל מהדרום את סוללות כיפת ברזל.

לסיום, אמר: "אם נפספס את שעת הכושר הזו, ובמקום לחסל אותה – נחזק אותה, לא תהיה לממשלה הזו זכות קיום. אני חוזר ואומר את זה בצורה מפורשת - עסקה מופקרת, שווה פירוקה של הממשלה. ואני מצפה ומאמין שחבריי בממשלה ושראש הממשלה, יתנגדו לעסקה מופקרת. הם הביאו עלינו כבר כל מיני עסקאות וצרות. אנחנו צריכים להביא מציאות אחרת למדינת ישראל, ואסור לנו לפספס את שעת הכושר".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
איתמר בן גביר
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף