בתוך כך, לפי דיווח בניו יורק טיימס, המשא ומתן בקהיר על הסכם אפשרי להשהיית הלחימה בעזה הוארך בשלושה ימים נוספים, על פי בכיר מצרי. הבכיר ציין בנוסף כי הטון בשיחות היה חיובי.
השיחות בשלושת הימים הבאים יכללו פקידים בדרג נמוך יותר, שימשיכו לדון במסגרת חדשה לעסקה, שאמורה להבטיח שחרור של חטופים והפסקת הלחימה למספר שבועות.
עם זאת, לפי נתניהו, העסקה צריכה להיות כזו שתוכל לעבור בקבינט, כך לפי בכירים אמריקאים וישראלים שמעורים בתוכן השיחה שנערכה בין המנהיגים.
לפי הדיווח של רביד, ראש הממשלה הדגיש שישראל תהיה מוכנה לשחרר שלושה אסירים פלסטינים עבור כל חטוף, כפי שעשתה בעסקה הקודמת, אבל לא תסכים לדרישת חמאס לשחרר אלפי אסירים. בכיר אמריקאי ציין כי ביידן השיב שמדובר במו"מ, וכי ייתכן שישראל תצטרך לשחרר כמות גדולה יותר של אסירים מזו שבעסקה הקודמת.
"הנשיא עבד על הנושא הזה ללא הפסקה בחודש האחרון", אמר הבכיר האמריקאי. לדבריו, סוגיית ה"מפתח" של שחרור אסירים פלסטינים תמורת חטופים ישראלים נותרה נקודת מחלוקת מרכזית.
"ביידן ונתניהו לא דנו במהלך השיחה על עמדות ספציפיות בנושא מפתח האסירים, אלא על דרכים להתקדם בסוגיה הזו. הם הסכימו שדרישות חמאס בסוגיה הן 'נון-סטארטר'", הוסיף הבכיר.