ביידן בצעד דרמטי: יכריז על הקמת נמל בעזה להכנסת סיוע הומניטרי מהים

הנשיא האמריקני יכריז על כך בנאום "מצב האומה" הלילה. גורמים רשמיים מסרו כי המהלך יכלול פעילות של חיילים אמריקנים על כלי שיט, ללא שהות על הקרקע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ו ביידן
ג'ו ביידן | צילום: רויטרס

"אחד הדברים שהבית הלבן עשה לאחרונה זה ביקש ממשרד ההגנה ומשרד החוץ האמריקני לתת לו רשימה מפורטת של כל משלוחי הנשק שאמורים לצאת לישראל בשבועות הקרובים וגם של עסקאות נשק שישראל ביקשה ושהנשיא והקונגרס אמורים לאשר בקרוב. זה מהלך שעד היום הבית הלבן לא ביקש והוא יכול להעיד על זה שהם רוצים להיות עם היד על האצבע, על מה בדיוק אמור לצאת לישראל כדי שיוכלו אולי או לעצור או לעכב או להאט אם הם ירצו להפעיל לחץ על ישראל".

"על הפעילות של צה"ל ברפיח זה ודאי לא ישפיע כיוון שיש לצה"ל מספיק נשק כדי לעשות את זה, הנקודה היא שמסר אמריקני כזה של עיכוב נשק לישראל בעצם נותן מסר לגורמים אחרים באזור שאין לישראל גיבוי אמריקני שהיה לה מתחילת המלחמה וזה דבר מאוד משמעותי כיוון שהוא משפיע על ההרתעה, והנשק הזה, אגב, גם אם לא צריך אותו בשביל רפיח, צריך אותו אולי למה שיהיה אחרי רפיח. אחד התרחישים שמתכוננים לו בישראל זו מלחמה בלבנון, ששם כמויות הנשק שישראל תהיה צריכה היא גדולה לאין שיעור מאלה שהיא השתמשה בהם בעזה, במידה ותהיה הסלמה למלחמה כוללת בצפון ולכן אני חושב שזה דבר משמעותי, חוץ מזה שאני חושב שאם ישראל תלך למבצע ברפיח, נדע את זה שבועות מראש כשנתחיל לראות שמתחילים לפנות אנשים מרפיח, עד שלא מתחילים לפנות אנשים, כנראה שאף אחד לא רוצה לצאת לשם למבצע", הוסיף.

תגיות:
ארה"ב
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף