יציאה מהממשלה עדיפה עבור הסיעות החרדיות? "האשמה על נתניהו" | האזינו

הרב שלמה מחפוד, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס, טען אתמול בריאיון שהעניק כי בחור ישיבה שיתגייס לצה"ל יהיה "כופר", לדבריו. העיתונאי ישי כהן הביא פרטים נוספים על המתרחש במגזר בראיון ל-103FM

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הפגנת חרדים נגד הגיוס
הפגנת חרדים נגד הגיוס | צילום: איתי רון פלאש 90

בפתח הראיון אמר: "לגבי הציבור החרדי, יש חשש גדול מההבנה לפיה היועמ"שית צפויה לפרסם את ההחלטה שאי אפשר לממן מעונות יום לאברכים בגיל הגיוס. מדובר על 1,500 שקלים בחודש לכל ילד. לכן זו המכה הכואבת ביותר. כשפורסמה החלטת בג"ץ החרדים לא הופתעו במיוחד".

"הם העריכו שאולי יהיה ניתן להתגבר על כך בחקיקה", המשיך. "יולי הפתיע אותם בשעות הערב כשאמר שצריך הסכמה רחבה. שאלתי את לשכתו ואמרו לי שצריך שתהיה לפחות המלצה של בני גנץ. כולם אומרים שהסיכויים להשיג את ההסכמה של גנץ ואייזנקוט נמוכים, כי מי שמבין פוליטית יודע שעם חוק גיוס מוסכם הממשלה תשרוד עוד שנתיים קדימה".

הרמטכ"ל הרצי הלוי בביקור בגבול הצפון | צילום: דובר צה"ל

"בציבור החרדי יש חשש גדול מההבנה שהיועמ"שית תוציא החלטה שאי אפשר לסבסד יותר מעונות יום לאברכים בגיל 18-26. מדובר כאן ב-1,500 ש"ח בחודש לכל ילד. ההפתעה הגדולה שמצליחה להדהים את הפוליטיקאים החרדים וזו ההקצנה של ההנהגה הרוחנית של ש"ס. קיימתי שיחות עם כמה מהרבנים במועצת חכמי התורה של ש"ס. הם מרגישים שמנסים לגייס בכוח כשהצבא עוד לא מוכן. אבל החשש הוא שאם תהיה הסכמה על יעדים של 3,000 או 4,500, מי שיצטרך למלא את הבריכה הזאת הוא הציבור הספרדי", הוסיף.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
גיוס חרדים
/
בג"צ
/
שוויון בנטל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף