בכחול לבן בירכו ואמרו כי "הנאום החשוב וההיסטורי של נשיא ארה״ב טראמפ, ידיד אמת של מדינת ישראל והעם היהודי, מתיישב לחלוטין עם העקרונות המדיניים והביטחוניים של כחול לבן. תוכנית השלום של הנשיא טראמפ תהווה בסיס איתן ונכון לקידום הסדר שלום עם הפלסטינים תוך שמירת ההסדרים שיש לישראל עם ירדן ומצרים והרחבתם מול מדינות נוספות באזור. כל זאת בכפוף להסדרי ביטחון, כפי שהדגיש אמש יו"ר כחול לבן, רא"ל (מיל') ח"כ בני גנץ בפגישתו החשובה עם נשיא ארה"ב".
מנגד, יו״ר העבודה-גשר-מרצ, ח״כ עמיר פרץ, יצא נגד מועד פרסום התכנית, ואמר כי ״התכנית מגיעה בעיתוי של ערב בחירות בישראל, בו אין לגיטימציה לממשלה הקיימת לבצע מהלכים מדיניים, למרות הגיבוי האמריקאי, ועל כן יש לטפל בה רק לאחר הבחירות, כאשר תכהן ממשלה שתקבל את אימון אזרחי ישראל ותזכה לאמון הכנסת. את גורלנו נקבע בעצמנו במו״מ ישיר עם הרשות הפלסטינית שבסופו הסכם שיבטיח מדינה יהודית ודמוקרטית בגבולות בטוחים למען הדורות הבאים. הממשלה הבאה צריכה מצפן מדיני, וכעת זה ברור יותר מתמיד. אנחנו, העבודה גשר מרצ, נהיה המצפן המדיני לחידוש תהליך השלום בדרך רבין".
איציק שמולי, יו״ר סיעת העבודה טען כי "דיל המאה הוא הונאת המאה שלא תוביל לשלום אלא לסיפוח חד צדדי ולתבערה. ההיתר המיידי לספח שטחים נרחבים והתנחלויות מבודדות, שאינם קשורים לביטחון, מאיין את ההכרה החשובה בתכנית בפתרון 2 המדינות, דוחה כל סיכוי להגיע להיפרדות ויביא לדרישה קטלנית למדינה אחת, שנוגדת את האינטרס הלאומי והביטחוני שלנו. אז- טראמפ לא יהיה שם כדי לספוג את השלכותיה. כמצע אפשרי למשא ומתן יש בתכנית גם מרכיבים חיוביים הנוגעים לעמדות ישראל ביחס לסוגיות הליבה ולצרכי הבטחון שלה, אך האור הירוק לסיפוח שומט ממילא את הקרקע תחתיה. לנתניהו במצבו המשפטי, ובוודאי כשאין ממשלה נבחרת, אין שום מנדט לקבל הכרעות גורליות כל כל בשם ויש לדחותן עד לאחר הבחירות״
ח"כ עפר כסיף מסר כי "תכנית טראמפיהו היא לא תכנית שלום אלא תכנית מלחמה, תכנית להנצחת הכיבוש והסדרת האפרטהייד. ההתעלמות מהפלסטינים והדרתם מגיבוש "התכנית" מעידה על כך מלכתחילה. לא האינטרס הישראלי ובטח לא הפלסטיני באים בה לידי ביטוי, אלא אינטרסים של מתנחלים משיחיים ומנהיגי מדינות מושחתים. ההתייחסות לירושלים כ"מאוחדת ומשוחררת תחת ישראל", סיפוח ההתנחלויות - כולן בלתי חוקיות - ויצירת בנטוסטנים פלסטינים, למעשה גם כן תחת שליטה ישראלית, יהפוך את האפרטהייד בשטחים הכבושים למוטבע רשמית בחוק הישראלי. מדובר בפיגוע בכל תכנית שלום צודקת ואמיתית ובמתכון לשפיכות דמים נוראה".
ח"כ תומא-סלימאן אמרה בתגובה להצהרתו של רה"מ נתניהו: "למי יש את האומץ לסרב ל-50 מיליארד דולר? מר נתניהו אם אתה שואל אז הנה: ל"עם האמיצים" כפי שהגדיר אותו אבו עמאר, לעם הפלסטיני שאינו מקבץ נדבות אלא נאבק נגד הכיבוש הישראלי ולמען עצמאותו וחירותו".