שטייניץ: "לא נראה לי שמתקן ההתפלה היה בראש מעייניהם של האמריקאים"

שר האנרגיה התבטא ביחס לפרויקט התפלת המים שמוביל משרדו, לגודל ממשלת האחדות ולתמיכתו בראש הממשלה על רקע משפטו: "מאמין שימשיך להנהיג אחרי שהעננה תתפזר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יובל שטייניץ
יובל שטייניץ | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

עוד הוסיף ביחס למיזם המים החדש כי "נחסוך מליארדי שקלים ונוריד את מחיר המים. רק לפני שנתיים הבאתי תכנית להכפלת היקף המים המותפלים לממשלה. כיום, התכנית הזו יוצאת לדרך, עם מתקן ההתפלה הגדול ביותר, וזה יוביל למחירים מאד טובים".

כמו כן, התייחס השר לגודל ממשלת האחדות הנוכחית, ואמר כי הוא מבין את הטענות העולות בגנותה. "אני מבין את אי הנוחות. בסוף היו תוצאות בחירות וחייבים לכבד את רצון העם ולהימנע מבחירות רביעיות. העם התפלל לכך שלא נלך לעוד בחירות ואומר עוד דבר, ב-2009 בשיא המשבר הכלכלי העולמי, אחרי צמיחה שלילית, המצב היה קשה, והייתה תחושת התרסקות כלכלית עולמית ובארץ. לכן, הוקמה ממשלה של 30 שרים וחילצנו את ישראל מהמשבר, חזרנו לצמיחה. עדיף ממשלה רחבה ויציבה מאשר ממשלה צרה שהייתה מגלה חוסר יציבות ומתגלגלת לבחירות נוספות תוך חצי שנה או שנה", אמר שטייניץ.

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: מרק ישראל סלם

כשנשאל האם לטעמו יכול נתניהו להמשיך לנהל את ענייני המדינה תוך טיפול בענייניו המשפטיים, ענה: "אני שמח על השאלה הזו. אני רואה כבר כמה שנים, מאז תחילת החקירות, שגם אז עלו אותן טענות, וחקירות לעתים קשות יותר מהמשפט עצמו, אני רואה כיצד רה"מ מנהל את המדינה בצורה מעולה. אין רה"מ טוב ממנו למדינת ישראל. כמובן שהייתי מעדיף שלא היינו במצב הזה, אבל אני אומר חד משמעית - הוא מנהל את ענייניה הביטחוניים, המדיניים והכלכליים של המדינה בצורה מעולה, אין לי ספק שכך ימשיך בשנים הקרובות".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יובל שטייניץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף