ח"כ מאיר כהן על תחקיר "עובדה": "זו עלילה"

תחקיר עובדה עורר סערה לאור הטענות נגד חבר הכנסת מטעם יש עתיד. התוכנית שודרה אף שעורכי דינו של כהן שיגרו למערכת מכתב הודעה על הגשת תביעה בגין לשון הרע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מאיר כהן
מאיר כהן | צילום: הדס פרוש , פלאש 90
2
גלריה

במרכז התחקיר עמדה עדותה של רוית בן ברוך, לשעבר מזכירתו של כהן בעת שכיהן כראש עיריית דימונה, שהעידה כי אישה סיפרה לה שהוטרדה על ידו מינית, בלשכתו. המוטרדת לכאורה מסרה את עדותה בכתב לדורון ביטון, עיתונאי מקומי בדימונה, שמונה לעוזרו ויד ימינו של כהן בעירייה. היא סיפרה: "מאיר חיבק אותי וניסה לנשק אותי בפה. הזזתי את ידו מעליי ודחפתי אותו". ביטון, שהספיק להסתכסך עם כהן, סיפר שראה את ראש העיר לא אחת בסיטואציה אינטימית עם נשים שעבדו איתו, בלשכתו. כהן התלונן נגד ביטון, וטען כי הוא מנסה לסחוט אותו. ביטון נשפט והורשע, לטענתו, על מעשים שלא ביצע.

רוית בן ברוך
רוית בן ברוך | צילום: צילום מסך ערוץ 12

בתוכנית עלו טענות קשות גם נגד התנהלות המשטרה. על פי התוכנית, בשנת 2013, בעת שכיהן כשר הרווחה, המשטרה ערכה בדיקה בעניינו של כהן וביקשה לשמוע את תלונותיהן של חלק מהנשים, אלא שאז הגיעה הנחיה מגבוה להפסיק את החקירה.

תגיות:
עובדה
/
מאיר כהן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף