נתניהו ודרעי נגד גנץ: "בושה שהוא משתמש בצה"ל ככלי ניגוח פוליטי"

יו"ר כחול לבן התייחס להקמת ועדת החקירה בפרשת הצוללות ואמר כי לראש הממשלה לא צריך להיות מה להסתיר. דרעי תקף את שר הביטחון: "אנחנו בשעת הנעילה של הממשלה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נתניהו וגנץ בטקס סיום קורס טיס
נתניהו וגנץ בטקס סיום קורס טיס | צילום: חיים הורנשטיין
walla video test11 | צילום:

בדבריו אמר שר הביטחון: "כולם מדברים על בחירות. אני מבקש לומר שאני חושב שישראל צריכה ממשלה מתפקדת, מגובה בתפקיד ומתבססת על שיתוף פעולה. אני לא חושש מבחירות, אך לא חושב שהן הדבר הנדרש למדינת ישראל. אמשיך לשרת את הממשלה ככל שאוכל, לא בוויתור על סדר העדיפויות והעקרונות שלי מול מדינת ישראל. בוודאי לא העמדת צרכיי לפני מדינת ישראל".

גנץ המשיך לתקוף : "לאחר שבחנתי את נושא הצוללות החלטתי להורות על הקמת ועדת בדיקה ממלכתית בנושא. אם, כפי שטוענים אנשי רה"מ, נסרק הנושא במסרקות ברזל, הרי שכל אחד הבטוח בחפותו היה שמח להוכיח לכולם את צדקתו".

בדבריו פסל נתניהו את רעיון הקמת הוועדה ואמר: "מעולם לא התייחסתי לדברים הללו, אני לא מתכוון להתחיל לעשות זאת עכשיו. אני רק יכול להגיד לכם שלאורך שנותיי כראש ממשלה לא חסכתי שום מאמץ כדי לחזק את מדינת ישראל וכדי להרחיב את מעגל השלום ואנחנו מצליחים לעשות את זה עם האמירויות, בחריין וסודן ואני מקווה שהמעגל הזה ילך ויתרחב".

מסיעת כחול לבן נמסר לאחר דבריו של נתניהו: "הקמת הועדה לא נובעת משיקולים פוליטיים אלא מתוך אחריות. מחובתה של מערכת הביטחון לבדוק את תהליכי הרכש ולהפיק לקחים. לא תהיה פרשת צוללות 2. כחול לבן לא מטילה ספק כי ברגע האמת השר דרעי יקיים את התחייבותו ואת הערבות שנתן ליישום מלא של ההסכם שנחתם עם הקמת הממשלה".

"לאור ההתנהלות בזמן האחרון אני בספק אם יש הצדקה ותועלת להמשיך בשותפות הזו. אני פונה מכאן לראש הממשלה ושר הביטחון. הגענו לשעת האמת, אנחנו בשעת הנעילה של הממשלה. כעת, צריך לשים הכל בצד ולהתמקד בטיפול בקורונה, בהצלת חיים ובפרנסת עם ישראל. צריך להחזיר מיידית את כל ילדי ישראל ללימודים ולהציל את הפרנסה של מאות אלפים ולדאוג לאוכלוסיות המוחלשות. אם לא נתאחד כולנו יהיה מאוחר מדי ואת המחיר ישלם עם ישראל כולו", הוסיף דרעי.

walla video test11 | צילום:
תגיות:
בנימין נתניהו
/
יאיר לפיד
/
אריה דרעי
/
בני גנץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף