הבחירות מתקרבות: הכנסת אישרה בקריאה טרומית את ההצעה לפיזורה

חברי הכנסת אישרו ברוב של 61 תומכים מול 54 מתנגדים את ההצעות שהניחו מרצ ויש עתיד-תל"ם. חברי סיעת רע"ם נעדרו מההצבעה. יו"ר בל"ד: "מיזם 'המשותפת' לא בהכרח יתפרק"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונלייןאנה ברסקי צילום: פרטילוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
מליאת הכנסת
מליאת הכנסת | צילום: דוברות הכנסת
6
גלריה

כשישה חודשים בלבד לאחר הקמת ממשלת האחדות, אישרה היום (רביעי) מליאת הכנסת בקריאה טרומית את ההצעות לפיזורה שהניחו סיעות מרצ ויש עתיד, ברוב של 61 תומכים לעומת 54 מתנגדים. חברי סיעת רע"ם נעדרו מההצבעה.

walla video test11 | צילום:

מדובר בשש הצעות שונות -  הראשונה של חברי הכנסת ניצן הורוביץ, תמר זנדברג ויאיר גולן, השנייה של חבר הכנסת יאיר לפיד וקבוצת חברי הכנסת, השלישית של חברי הכנסת היבה יזבק, סמי אבו שחאדה ואנטאנס שחאדה, הרביעית של  חברי הכנסת אחמד טיבי, אוסאמה סעדי וסונדוס סאלח, החמישית של חברת הכנסת אילת שקד וקבוצת חברי הכנסת והשישית של  חבר הכנסת איימן עודה וקבוצת חברי הכנסת.

כל ההצעות מציעות לפזר את הכנסת העשרים ושלוש ולקיים בחירות לכנסת העשרים וארבע בתוך 90 ימים מיום פרסומו של החוק, ככל שיתקבל.

בדברי ההסבר נכתב: "מטרתה של הצעת חוק זו היא לפזר את הכנסת העשרים ושלוש על מנת לערוך בחירות כלליות. הממשלה ה-32 היא ממשלה בזבזנית ומנופחת. התנאים שהציבו השותפים השונים להקמת הממשלה היו חריגים ובעייתיים ביותר. בבסיס הקמת הממשלה עומדים הסכמים קואליציוניים המשקפים הטבות פוליטיות שונות שהובטחו לשותפים, שמטרתם היחידה היא לשמור על שלטונו של בנימין נתניהו ולאפשר לו לכהן בעודו עומד למשפט בשל שוחד, מרמה והפרת אמונים.

יאיר לפיד
יאיר לפיד | צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

לפיד תקף את חברי הממשלה על רקע התנהלות המאבק במשבר הקורונה: "אתם מסכנים את חיינו. אתם מסכנים את הכלכלה שלנו, מזניחים את ההורים שלנו, שורפים את העתיד של הילדים שלנו. החודשים האחרונים היו קשים בגלל המגיפה, אבל גם כי עומק השבר נחשף. המחיר של המחדל שלכם הוא לא רק הסגרים, לא רק מאות אלפי מובטלים ופשיטות רגל של בעלי עסקים קטנים שמפעל חייהם פשוט קרס. המחיר של המחדל הוא הריסוק המוחלט של אמון הציבור הישראלי בהנהגה שלו. ההבנה הכואבת שבממשלה הזו אין מבוגר אחראי. יש מבוגר, אבל הוא לא אחראי".

ח''כ ניצן הורוביץ בכנסת
ח''כ ניצן הורוביץ בכנסת | צילום: דוברות הכנסת

עוד אמר הורביץ: "גם היום רוב הציבור חושב שנתניהו חייב ללכת הביתה שהוא נכשל באופן קשה. מה שקרה הוא שכמה מראשי המחנה התקפלו. ירקו בפרצוף הבוחרים בגדו בבוחריהם וזחלו לממשלה תחת נתניהו. לכמה מיריביו אפסה רוח הלחימה וחסרה רוח לחימה אמיתית". ח"כ הורביץ דימה את בני גנץ למושא השיר 'אמרו לו' של אריק איינשטיין ואמר: "אמרו לו שאין הסכם עם נחש אך הוא לא למד כל לקח ואין לו שכל להצטער". הורביץ תקף את כחול לבן ואמר: "עברו הימים שהסיסמה 'רק לא ביבי' תגרום למצביעי השמאל להצביע להומופובים ותומכי ההתנחלויות. יש משיחיות וגזענות, ויש קריאה אמיתית לשלום. אני מברך על השלום בחריין ואבו דאבי, אך השלום האמיתי צריך לקרות עם שכנינו הפלסטיניים".

אמטנאס שחאדה
אמטנאס שחאדה | צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

"לאחר מכן כחול לבן בראשות גנץ זחלה לממשלת נתניהו. עשתה מעשה שלא יעשה. לאחר מכן הרשימה המשותפת לא נחה דקה אחת בפעילות עבודה כאן במליאה בוועדות ברחוב בכל מקום מול משרדי הממשלה, בנושאים שהם המצוקות האמיתיות של הציבור הערבי: פשיעה, תכנון ובניה. לא תמיד עם תוצאה בסוף, אבל עם עבודה אמיצה וכנה מול כל משרד ממשלתי, מול כל ועדה. כי הובלנו את המצוקה והכאב של הציבור שלנו לכאן".

"אנחנו עם הכוח שלנו ורק אנחנו, הערבים במדינת ישראל היהודית, מחליטים האם הכנסת תמשיך או לא. אני אומר לבנימין נתניהו: תפנים טוב מאוד שאנו בני המקום הזה. בני המולדת הזו, שאין לנו מולדת אחרת מלבדה. שאנחנו לא באנו למדינת ישראל, היא זוהי שבאה אלינו ועלינו. אנחנו, מהמקום הכי דמוקרטי הזה אומרים לך: אלה אנחנו שמסיימים את הכהונה שלך. אתה בדרך לבית הסוהר!!!".

איימן עודה נואם במליאה
איימן עודה נואם במליאה | צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

ח"כ נפתלי בנט, יו"ר מפלגת ימינה: "יש לנו ממשלה שלא אכפת לה. הממשלה לקחה את אומת הסטרט-אפ והפכה אותה לאומת המריבות. אנחנו יכולים להתגאות שאנחנו מספר 1 בעולם בבחירות ומריבות. היום או שהממשלה מתפרקת או שמדינת ישראל מתפרקת".

walla video test11 | צילום:

"הדבר המשותף היחיד לכם למשותפת לליברמן ובנט זה השניאה לנתניהו. מדוע אתם שונאים אותו? בגלל שהוא דואג לאזרחי ישראל ולצביונה היהודי של מדינת ישראל. לא שונאים בן אדם טיפש. לא שונאים בן אדם בינוני. שונאים בן אדם שאתה לא יכול להתמודד אתו בקלפי אבל אתה לא מסוגל ליכולות שלו. אתם מעודדים את הקורונה. אם מחר אנו מוצאים מזור לקורונה אתם בבעיה, כי אתם חושבים רק על פוליטיקה קטנה.

"אנו בליכוד מתנגדים בעת הזאת ללכת לבחירות. רה"מ, חברי הליכוד והמחנה הלאומי עסוקים בלטלפל בקורונה ובמשבר הכלכלי. זה מה שמעניין אותנו כרגע, למרות שמצבנו בסקרים מצויין פלוס. אבל את בני גנץ שום דבר לא מעניין. הוא נגרר אחרי לפיד ובנט. אין לו עמוד שדרה בכלל. לא מוביל שום דבר. מתעסק בפוליטיקה קטנה שגורר אותו אבי ניסנקורן. הוא לא מבין בנושא התקציב. מעניין אותו הרוטציה. זה מה שמעניין אותו. לא התקציב באמת. הוא הגיע למסקנה שאולי לא יקבל את הרוטציה, אז הולכים לבחירות. כאילו זה מה שמעניין עכשיו.

"אמש ראיתי את ההופעה הפתטית של גנץ בפריים טיים. ומה אומר, מתחיל לספר לעם ישראל שישראל לפני הכל. כשאנו רואים, אדוני מר גנץ, מה עשית: דבר ראשון דאגת לשני אאודי 8. יצרת אבטחה, הכל כי גנץ לפני הכל. למה אתה צריך את זה? בוא תספר לנו למה אתה צריך את כל השיירה הזאת. בגלל שאתה חייב להרגיש איש חשוב, כשאתה עובר בכביש 1 מזהים שזה אתה. לפני מספר ימים החלטת להביא לממשלה את מינויו של מר בצר למנכ"ל. עכשיו כשאתה יודע שאנו הולכים אולי לבחירות, תסביר מדוע אתה צריך את מר בצר".

יו"ר רע"ם, ח"כ מנסור עבאס אמר על החלטת סיעתו להימנע מההצבעה: "החלטנו לא להצביע. אנחנו צמודים לעקרון שקבענו. אנו לא בכיס של אף אחד, לא ניתן לאף צד הנחות. לכן החלטנו להצביע למעשה. אנו לא חלק מדיל פוליטי בסוגיה הזאת. תמונת המצב בכנסת ברורה יש 62 בעד הפיזור ו-54 נגד. ארבעה חברי הכנסת של רע"ם הם לטובת החברה הערבית".

דודי אמסלם
דודי אמסלם | צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

כמו כן, יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר מיהדות התורה, קרא להמנע מבחירות: "אני חרד להחלטות קבינט הקורונה במצב בו שתי מפלגות מפרקות ממשלה, איך יקבלו החלטות על החיים שלנו? זה חמור ומדאיג ואני קורא לרה"מ ורה"מ החליפי "תמנעו את הפארסה של בחירות במהלך מגפה, אין לכם מנדט לזה".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בני גנץ
/
בחירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף