40 יום להשבעה: ממשלת ישראל טרם יצרה קשר רשמי עם אנשי ביידן

כחודש וחצי לפני שיחליף את הנשיא טראמפ אף גורם רשמי לא שוחח עם אנשי ביידן מאז שיחת הטלפון בה בירך אותו רה''מ על נצחונו בבחירות. סגן הנשיא פנס עשוי להגיע לישראל בינואר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ו ביידן, ראובן ריבלין
ג'ו ביידן, ראובן ריבלין | צילום: מארק ניימן
2
גלריה

ישראל עדיין לא יצרה קשר רשמי עם צוותו של הנשיא הנבחר ביידן, מלבד שיחת הטלפון שקיים ראש הממשלה בנימין נתניהו עם הנשיא הנבחר, בה בירך נתניהו את ביידן על היבחרותו לתפקיד הנשיא ה-46 של ארצות הברית, כך על פי גורמים שונים.

walla video test11 | צילום:

בנוסף פורסם כי סגן נשיא ארצות הברית מייק פנס והיועץ לביטחון לאומי רוברט אובריאן מתכננים לבקר בישראל בשבועות הקרובים, טרם השבעתו של הנשיא הנבחר ג'ו ביידן ב-20 בינואר. לפי הדיווחים השונים, אובריאן יגיע לישראל כבר בשבוע הבא, בעוד פנס מתכנן להגיע לישראל בתחילת חודש ינואר 2021.

בנימין נתניהו, מייק פנס
בנימין נתניהו, מייק פנס | צילום: מרק ישראל סלם

הביקורים המתוכננים של בכירי ממשל טראמפ, מצטרפים לביקורו של מזכיר המדינה מייק פומפאו שביקר בישראל בחודש שעבר. כזכור, במהלך הביקור הכריז פומפאו כי ארה''ב תסכים לתייג מוצרים מיהודה ושומרון כמוצרים שיוצרו בישראל וכן אמר שארה''ב תסיר את תמיכתה מכל מי שידרוש להחרים את מדינת ישראל.

לאור ביקורו של פומפאו, התגברו השמועות כי בממשל טראמפ רוצים להעביר מסרי תמיכה בישראל בכמות המירבית בטרם יכנס ג'ו ביידן לבית הלבן וינחה על שינוי המדיניות כלפי ישראל. למרות זאת, בארה''ב דחו את השמועות הללו.

תגיות:
ג'ו ביידן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף