בקואליציה רצו שהצעת החוק לפיזור הכנסת תעבור לוועדת חוק, חוקה ומשפט בראשות חבר הכנסת גלעד קריב מ"העבודה" ולא לוועדת הכנסת בראשות ניר אורבך מ"ימינה", מחשש שהוא ינסה לעכב את אישור החוק לקריאה ראשונה, שניה ושלישית, כדי לאפשר המשך מגעים להקמת ממשלה חלופית בכנסת הנוכחית.
בנט התייחס בחשבון הטוויטר שלו ל"חוק הנאשם" והצהיר כי יצביע נגד החוק. "הזכות לבחור ולהיבחר היא קדושה והיא מהות הדמוקרטיה. זו הייתה ונשארה דעתי. אמנם ראינו שיש מחירים כבדים לכהונת נאשם בפלילים, אבל מי שצריך להכריע ביחס אליהם אלו אזרחי ישראל", כתב. "בטח ערב בחירות - אין לנסות לשנות את כללי המשחק, אלא לתת להם להחליט בקלפי, ואני משוכנע שיבחרו נכון. על כן אצביע נגד החוק", הוסיף.
ממפלגת יש עתיד נמסר כי "ראש ממשלה עם כתבי אישום לא יכול להקים ממשלה ולא יכול להיות ראש ממשלה. המפלגה כולה מחוייבת לחוק ונעשה הכל כדי שיעבור".
מטעמו של ח"כ אורבך נמסר בתגובה: "הוא לא ימהר לכנס את הוועדה, הוא כתב בהודעה בשבוע שעבר שהוא מעדיף שתוקם ממשלה בכנסת הזו ולכן הוא ירצה לוודא שכל האפשרויות מוצו ויפעל בהתאם לתקנון".
היום אנחנו מתחילים בהליך להעברת הממשלה הרעה הזאת מן העולם, ולפיזורה של הכנסת ה-24. אל מול הדורסנות שלכם התייצבה אופוזיציה נחושה ומלוכדת, אשר כל אחת ואחד מראשיה ומחבריה זכאים להערכה ציבורית גדולה. ביחד עמדנו מולכם, נאבקנו על האמת שלנו, נאבקנו למען ההווה והעתיד של מדינת ישראל. אנו מוציאים את ישראל היום לדרך חדשה. מהשנאה אל האהבה".
ראש הממשלה הודיע שכאשר במאזן הסיכונים מול הסיכויים טובת המדינה נמצאת באיזשהו סיכון אל מול טובתו הפוליטית – טובת המדינה תנצח. נפתלי בנט הראה שאפשר לעשות פוליטיקה אחרת. יכולים להיות יחסי אמון בין אנשים בפוליטיקה שיכולים לכבד הבטחה והסכם חתום.
האופוזיציה עדיין מעכבת את ההחלטה ללכת לבחירות, זו אופוזיציה שהתאהבה בלתקוע את המערכת השלטונית. אם האופוזיציה רוצה, יש תאריך מוסכם כבר היום, אבל האופוזיציה מעמידה תנאים מושחתים בשביל להגיע לתאריך מוסכם".
הצעת החוק מטעם סיעות האופוזיציה הוגשה אתמול בדחיפות, ונשיאות הכנסת אישרה את קידומה בהליך מזורז. לאחר מכן כונסה ועדת הכנסת בראשות ח"כ אורבך, ואישרה פה אחד את העלאתה היום במליאה לצד שאר הצעות החוק. יו"ר הקואליציה בפועל ח"כ טופורובסקי ניסה אתמול לשכנע את יו"ר סיעת הליכוד ח"כ לוין ונציגים של סיעות אחרות באופוזיציה להסכים להעביר היום את כל ההצעות להתפזרות הכנסת בשלוש קריאות, אך נתקל בהתנגדות - והוא ימשיך בניסיונותיו היום.