מאווררים את הפתקים‎‎: כך נערכים לבחירות בוועדת הבחירות המרכזית

עם פיזור הכנסת, החלה ועדת הבחירות המרכזית להיערך לבחירות, שייערכו ב־1 בנובמבר. גם הפעם יושם דגש על אבטחה מפני מתקפת סייבר. המועד האחרון להגשת הרשימות יתקיים באמצע ספטמבר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לאחר פיזור הכנסת: נפתלי בנט ויאיר לפיד התחלפו במקומות במליאה. צילום: ערוץ הכנסת | צילום:

מנכ"לית הוועדה עו"ד אורלי עדס מסרה כי גם הפעם יושם דגש מיוחד על הבטחת מערכות המידע של ועדת הבחירות מפני מתקפות סייבר. הוועדה, בראשות שופט בית המשפט העליון יצחק עמית, תפרסם היום את לוח הזמנים המעודכן לקראת הבחירות הקרובות. מלו"ז הבחירות עולה כי מועד הגשת הרשימות המתמודדות בבחירות הוא 14־15 בספטמבר, הימים ה־47 וה־48 לפני יום הבחירות.

אורלי עדס
אורלי עדס | צילום: ועדת הבחירות המרכזית

עד אז יצטרכו כל המפלגות לסיים את כל החיבורים והאחודים, ולהשלים את תהליכי הפריימריז, הבחירות הפנימיות והרכבת הרשימות לכנסת. מלו"ז הבחירות עולה עוד כי המועד האחרון להגשת בקשות לפסילות רשימות ומועמדים הוא ב־21־22 בספטמבר. גם השנה, כמו בבחירות הקודמות, צפויות בקשות של מפלגות ימין לפסול את הרשימה המשותפת ורע"ם.

לקראת הבחירות לכנסת ה־24 הגישה מפלגת עוצמה יהודית בראשות ח"כ איתמר בן גביר בקשות לפסילת מועמדותה של הרשימה המשותפת – חד"ש, תע"ל ובל"ד, וכן של רשימת רע"ם בראשות מנסור עבאס.

כמו כן, הציונות הדתית ומעוזיה סגל דרשו לפסול את מועמדותה של ח"כ אבתיסאם מראענה (העבודה). מליאת ועדת הבחירות המרכזית דחתה בשעתו את כל בקשות הפסילה, למעט ההחלטה לפסול את מועמדותה של ח"כ מראענה - אולם בית המשפט העליון שינה את ההחלטה.

תגיות:
ועדת הבחירות המרכזית
/
בחירות 2022
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף