"קיבלנו מנדט ברור מהציבור כדי לבצע את מה שהבטחנו בבחירות - וכך נעשה", הוסיף, "זאת מהות הדמוקרטיה – זה מימוש רצון הבוחר. אנחנו לא נבהלים מהקמפיין התקשורתי החד-צדדי נגדנו, ואנחנו לא נרתעים אל מול ההסתה שמשתוללת נגדנו. אנחנו מגנים בתקיפות את החרפה שבשתיקת האופוזיציה ומערכת אכיפת החוק - אל מול מפגן השנאה שמציג את שר המשפטים כקצין ss, ומשווה את ממשלת ישראל לרייך השלישי".
גנץ: "הממשלה עושה טרור מול המערכת המשפטית"
"אני מבקש לפנות למפלגות הקואליציה, רובכם לא הצבעתם למען הפיכה משטרית, רובכם מתנגדים לכך שפוליטיקאים ימנו שופטים באופן בלעדי, רובכם מתנגדים לכך שרוב של 61 יוכל לדרוס כל מיעוט ללא הגנה וללא מעצורים, ... אתם, אנשי הימין ליברלי, אוהבי המדינה, הראשונים שצריכים לצאת ולמחות. תצאו להיאבק למען מה שאתם מאמינים בו, נגד פירוק הדמוקרטיה והמהלך הדורסני וחסר המעצורים. זה הזמן לצאת בהמונים ולהפגין, הגיע העת להרעיד את המדינה, ננהג לפני החוק, אבל נמקד את המחאה".
בסיום דבריו פנה גנץ ישירות לנתניהו: "מדינת ישראל בלי מערכת משפט חזקה ועצמאית –תהיה חלשה מול אויבינו ובמאבק על הלגיטימציה שלנו. מדינת ישראל נכה דמוקרטית – תהיה גם נכה ביכולת לגייס את החברה הישראלית למען הביטחון והכלכלה. אם אתה סבור שנעשה לך עוול משפטי – אל תתקן אותו בעוול למדינת ישראל ולחברה הישראלית. זהו מעשה אנטי פטריוטי ואנטי ציוני. אם תמשיך בדרך שבה אתה הולך– האחריות למלחמת האחים המחרחרת בחברה הישראלית יהיה עליך. אני אומר לך היום באופן הברור ביותר - אתה בחרת בחרפה – ואנחנו נבחר במאבק צודק".
מהליכוד נמסר בתגובה לגנץ: "גנץ שלא מגנה השוואה של שר המשפטים לנאצי ואת ממשלת ישראל לרייך השלישי הוא זה שזורע את זרעי הפורענות". בהמשך פרסם נתניהו עצמו תגובה נוספת: "אני שמעתי את הדברים של חבר הכנסת גנץ ואני חייב להגיד לכם שאני מזועזע, זו קריאה ברורה להמרדה מעל בימת הכנסת. מי שלא מגנה את ההשוואה של שר המשפטים לנאצי, ואת ממשלת ישראל לרייך השלישי, הוא זה שזורע את זרעי הפורענות. ואני קורא לבני גנץ - חזור בך מיד".
לפיד: "זו לא רפורמה משפטית. זה שינוי משטר קיצוני"
"ה״דמוקרטיה״ של יריב לוין היא משטר של רשות אחת, שבו לרוב מותר לעשות כל מה שמתחשק לו. זה מה שיריב תמיד רצה, הוא רק חיכה שנתניהו יהיה מספיק חלש כדי להכנע לתוכנית שלו. אם השלטון ירצה להתעמר במיעוטים, לפגוע בכבוד האדם, לבטל את חופש הביטוי, למנוע מאתנו להתמודד בבחירות הבאות – זה מה שיקרה. היועצים המשפטיים לא יעצרו אותם. הם יהיו חותמת גומי. מדינה שבה לממשלה מותר הכל, היא לא דמוקרטיה. מדינה שמבטלת בוקר אחד את כל האיזונים והבלמים שיש על השלטון, היא לא דמוקרטיה. אם שינוי המשטר שמציע יריב לוין יעבור, לא נהיה דמוקרטיה. המחירים שנאלץ לשלם על כך הם מזעזעים. בכלכלה, בבטחון, ביחסי החוץ. הממשלה יודעת את זה, רק לא אכפת לה. כמו כל ממשלה לא דמוקרטית בעולם, כל מה שמעניין אותם זה להחזיק בשלטון, לא מה יקרה לאזרחים".
בהמשך, סיעת העבודה התכנסה לישיבתה השבועית, במהלכה אמרה יושבת הראש, השרה לשעבר, מרב מיכאלי "ברכות לממשלה החדשה. עוד לא בת חודש וכבר הצליחה לקחת אותנו לפחות חמישים שנה אחורנית. רק דמיינו לכם מה היא תספיק לעשות בשנה ומשהו בקושי שהיא תחזיק, אם בכלל. אין ספק שלהרוס זאת מומחיות. ואין ספק שיש לנו פה מומחים בהרס וחורבן".
"החבורה הפירומנית הזאת עוברת משרד אחרי משרד ופשוט מחרבת והורסת. שר החינוך הורס את החינוך, שר המשפטים הורס את מערכת המשפט ואת הדמוקרטיה של מדינת ישראל, שרת התחבורה הורסת את התחבורה. וכך ממשרד למשרד, יוזמה אחרי יוזמה, אלה לא נבחרי ציבור – זו חבורה של קבלני הריסות. דורסים ורומסים אותנו, דורסים את משלמות ומשלמי המיסים, דורסים את המשרתות והמשרתים בצבא, דורסות ודורסים את מי שמחזיקים את המדינה הזאת על הכתפיים שלהם. הם דורסים אותנו הרוב החילוני וחושבים שנעבור על זה בשתיקה". הוסיפה.
היא המשיכה ותקפה את הממשלה: "ראיתם את ההפגנות בשבת? זאת רק ההתחלה. אל תטעו, אנחנו נצא החוצה לרחובות, שבוע אחר שבוע, יותר ויותר בכל שבוע עד שנחליף אתכם. הממשלה הזאת ממשלת נתניהו היא ממשלת החורבן. ואנחנו לא ניתן לה להמשיך לחרב, נאבק בכל יוזמה ובכל הרס שכזה בכל מקום, בכנסת, מחוץ לכנסת, עד שננצח".
סמוטריץ': "המחנה הלאומי אמר מאז ומתמיד - לא למלחמת אחים"
"כבר במערכת הבחירות זיהינו את הדרישה הציבורית לתיקון והצגנו את תוכנית חוק וצדק לציבור", הוסיף, "גם חבריי בליכוד ובמפלגות החרדיות שמו את התיקון הנצרך הזה על השולחן לפני הבחירות והעם אמר את דברו. קיום הבטחות בחירות אינם פריווילגיה או זכות, אלא חובה דמוקרטית ומוסרית שלנו לציבור".
לאחר מכן אמר יו"ר הציונות הדתית: "אנחנו עדים למתקפה פרועה, של אישים שונים נגד השר לוין וזה עצוב כפליים כשמילים קשות ואיומים במלחמת אחים מגיע מהדרגים הרמים ביותר. מאז ומעולם, אז והיום המחנה הלאומי אמר: לא למלחמת אחים. אני מציע לכולם לחדול באחת את השיח המתלהם והמסית. תיקון המערכת המשפטית והדמוקרטית, לאחר המהפכה השיפוטית שהובלה על ידי מספר אנשים מצומצם שבחוכמה רבה שכפלו את עצמם, ויצרו מוקד כוח בלתי מוגבל שהשמיט את כוחו של הציבור אינו קץ הדמוקרטיה, הוא מהות הדמוקרטיה".
"לא אחיה יום אחד במדינה בלי מערכת משפטית חזקה ועצמאית. מערכת שתדאג לזכויות הפרט ופחות תקדם אג'נדת שמאל רדיקלית. התיקון מתחיל. בית המשפט אין לו חרב ואין לו ארנק - יש לו את אמון הציבור. בית משפט מגוון וחזק שנותן סעד לחלש ומגן על זכויות האזרח הקטן. לשם אנחנו חותרים ולשם בע"ה הממשלה הלאומית תגיע", ציין.
כמו כן, התייחס לעניינים הקשורים לתפקידו כשר האוצר, ואמר: "הבטחת בחירות נוספת עיקרית של כולנו הייתה טיפול מהיר ביוקר המחייה שמורגש בכל כיס ישראלי. אנחנו עובדים על זה במלוא המרץ. בשבוע האחרון אני יושב עם גורמי המקצוע במשרד האוצר עד השעות הקטנות של הלילה, התחלנו לעבוד על תקציב אחראי וחשוב לטובת אזרחי ישראל. בקרוב מאד נציג בפני אזרחי ישראל צעדים מיידים שישפיעו על כל בית בישראל".
גפני: "לא נסכים להעדפת אוכלוסיה אחת על אחרת"
לבסוף, נאם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית: "הבוקר קיימתי ישיבה ראשונה עם סגל הפיקוד של המשטרה, פגישה טובה, אנשים רציניים ברוך השם וכוח אדם מאוד מאוד איכותי ומוסר נפש למען מדינת ישראל. אמרתי להם שאנחנו ניתן להם את הגיבוי, גם בחקיקה, גם בתקציבים, אבל בד בבד אמרתי, שעם הסמכות באה אחריות".
"לדעתי האירוע שהתרחש סביב שחרורו של המחבל כרים יונס, זה אירוע שהוא תקלה של המשטרה שאסור לה לחזור על עצמה", הוסיף, "לא יכול להיות שפורעי חוק יסיתו נגד מדינת ישראל, לא יכול להיות שבמדינת ישראל שלנו יהיו דברי שבח למחבלים, לטרוריסטים, מיצג שהידים שעשו במקום הזה, וזה לא סוד שאני נתתי הנחיות למשטרה להתערב, לפעול, לעצור, להפסיק ושבוע הבא אמור להשתחרר מחבל נוסף ואני מקווה שהתקלה הזו לא תחזור על עצמה".
לאחר מכן אמר בן גביר: "ואם כבר מדברים על פורעי חוק, אני אתייחס בעוד משפט אחד למה שראינו בתל אביב, בהפגנה. אני בעד הפגנות, בעד חופש ביטוי, אבל גם ראינו פגיעה קשה בדמוקרטיה, הסתה נגד השר יריב לוין, חסימת כבישים. אני אמרתי לסגל הפיקוד של המשטרה, אני בעד הפגנות, אבל מי שחוסם כביש ומי שמתפרע, צריך להעצר ודין הפגנה בתל אביב כדין הפגנה בירושלים, דין הפגנה של השמאל כדין הפגנה של הימין".