שלוש ועדות בכנסת קיימו הבוקר (רביעי) דיון משותף בנושא צרכי כפרים הבלתי מוכרים בנגב, לנוכח מלחמת חרבות ברזל. הדיון נערך לאחר שהקדישו דקת דומיה לזכר הנופלים מהחברה הבדואית, ועסק גם בליווי משפחות הנרצחים והחטופים מהעדה ובחיזוק חוסנה הנפשי של האוכלוסייה.
מהנתונים שהוצגו עולה כי תושבי הכפרים סובלים מהיעדר מיגון והתרעות על ירי טילים וגם מהעדר הגנה של כיפת ברזל בשטחי מגוריהם, כיוון שמוגדרים רשמית כ"שטחים פתוחים". מתחילת המלחמה נהרגו 18 אזרחים בדואים, 11 באירועי ה-7 באוקטובר ו-7 מפגיעת רקטות.
"כל הפערים שנוצרו מקורם בדבר אחד: היעדר ההכרה ב-35 כפרים. 100,000 תושבים שהמדינה לא מכירה בהם ולא רואה אותם", הוסיף הח"כ. "המענה וההתמודדות האמתית היא להכיר בכפרים האלה כי בלי זה נשאר במעגל של סימפטיה, אמפתיה ומילים טובות ומזה לא נוכל להתקדם".
בסיכום הדיון הוועדות דרשו דרשו כי מרכזי החוסן באוכלוסיה הבדואית יתוקצבו בתקציב מוגדל. מפיקוד העורף וממשרד הביטחון נדרש לבצע חשיבה מחדש לגבי אופן הצבת המיגוניות, ולהעבירן לבתי הספר הלא ממוגנים, ונקראו להעברת הוראה המאפשרת מתן הקלות בהקמת תשתיות מיגון בכפרים הבלתי מוכרים.