בעקבות הלחץ בימין: ההקלה של נתניהו למאחזים בזמן המלחמה

בעקבות הפינוי של שישה מבנים סמוך למאחז פני קדם הממוקם במזרח גוש עציון והביקורת הרבה מימין, בלשכת ראש הממשלה הודיעו כי תיפסקנה הריסת מבנים במאחזים בהם גרים לוחמים בזמן המלחמה

אנה ברסקי צילום: פרטי
נתניהו במסר לחמאס, צילום: עומר מירון / לע״מ | צילום: עומר מירון /לע"מ

מטעם מתיישבי המאחז נמסר כי בתיהם של משפחה אחת ושל שני לוחמים במילואים נהרסו בפעולת הפינוי. עוד נכתב בהודעת הישוב: "מפקד מג"ב איו"ש הורה לשוטרים להחרים את מכשירי הטלפון של התושבים ולמנוע את תיעוד האירוע, מח"ט הגזרה איתי מטק הטיל צו שטח צבאי סגור על כל הגזרה, מה שגרם לחסימת כביש הגישה לישוב פני קדם".

מדובר במבצע האכיפה שבמסגרתו פונו כ-10 מבנים - חלקם יבילים. במסגרת הפעילות הטיל מח"ט עציון אלוף-משנה איתי מטק צו שטח צבאי סגור על כל הגזרה, כולל כביש הגישה להתנחלות פני קדם.

מתנועת "נחלה" נמסר בתגובה לפינוי: "ההרס הבוקר, בצורה ברוטאלית ואלימה תוך הרחקת התושבים ומניעת תיעוד, הינו מקומם ביותר. לא ייתכן שבעוד מדינת ישראל עסוקה בלחימה ובמיטוט החמאס, אנשי המינהל האזרחי ממשיכים עם התו"ל של 6 באוקטובר והורסים פעם אחר פעם נקודות התיישבות יהודיות". הפינוי החזיר לסדר - יום את המחלוקת בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לשר הביטחון יואב גלנט , סביב סמכויות האכיפה  ביהודה ושומרון.

הקמת מאחזים ביהודה ושומרון
הקמת מאחזים ביהודה ושומרון | צילום: דוברות נחלה תנועה להתישבות

לדברי הגורמים, "אנחנו תמהים על כך שלאלוף הפיקוד לא היה דחוף לפנות את הבנייה הבלתי-חוקית של הבדואים שהייתה באותו מקום בניגוד לחוק בשנים האחרונות, כמו שהוא לא פועל לעצור את הבנייה הערבית שמשתוללת בכל מזרח גוש עציון ובכלל בכל רחבי יו"ש. מצער שבבוקר כזה קשה ובימים בהם צה"ל עסוק במלחמה, אלוף הפיקוד באישור שר הביטחון מסיט כוחות לאכיפה נגד מתיישבים".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
פינוי מאחזים
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף