בתחילת השיחה אמר חבר הכנסת: "לא יודע אם עושים לנו בית ספר, אבל אני לא רואה בהיגיון הפשוט שלי, למה שחמאס יסכים כרגע לעסקה, אם זה לא חלק ממהלך גדול זה שהפסקנו את הלחימה דה פקטו והסיוע נכנס, אז שני הקלפים האלה לא על השולחן, כלומר כרגע אין לחימה אמיתית מאז שיצאנו מחאן יונס".
פסל הוסיף: "לגבי לחץ מתוך האוכלוסייה מבפנים אין, כי הסיוע נכנס כל יום. הבוקר שמעתי שביידן לוחץ על ישראל להפסקת אש בלי קשר להחזרת החטופים, אז למה הם צריכים עסקה בכלל? מבחינתם ישראל כל יום מאבדת נקודות, הסיוע נכנס - הכל טוב".
במענה לשאלה עד כמה חברי הכנסת בליכוד מעודכנים בהתפתחויות ענה פסל: "חברי הכנסת, בטח מי שלא בוועדת חוץ וביטחון, הם לא בסוד העניינים, הם לא אלה שמנהלים את המלחמה, לא מקבלים החלטות, בכנות אני אומר 'אני ניזון מהתקשורת'".
ח"כ פסל התייחס לכתיבת המכתב של שבעה מחברי הליכוד: "נכון, כשתוגש איזושהי החלטה לקבינט נוכל להפעיל את הלחץ ולהגיד האם אנחנו מסכימים לזה או לא, לשאול איפה הלחץ הצבאי - זה באמת לא ברור. מה מפעיל לחץ על השטן הנאצי סינוואר? במיוחד שהוא רואה את מה שקורה פה בתוך המדינה, את הקריאה 'בכל מחיר', אז אני לא יודע אולי הוא יעמיד דרישה שהוא רוצה את שדרות".