יאיר גולן תוקף: "בן גביר וסמוטריץ' רעי לב, נתניהו לחיץ"

בשיחה עם גדי נס, תקף האלוף (במיל') יאיר גולן את התנהלות הדרג המדיני בנושא עסקת החטופים. על ראש הממשלה אמר: "הוא לחיץ, מפוחד ולא מסוגל לעמוד בפני לחץ הימין הקיצוני בממשלה שלו"

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
יאיר גולן
יאיר גולן | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה

גולן המשיך בביקורת נגד הדרג המדיני: "יש אחיזת עיניים מתמשכת של נתניהו וחלק משריו שבעיניי מזיקה לאינטרס הישראלי, פוגעת במדינת ישראל, הפגיעה היא גם פנימית גם מדינית גם חיצונית ואנחנו בדרך ללא מוצא". על בן גביר וסמוטריץ אמר: "אני קובע פה חד משמעית, מי שליבו גס בחייהם של 133 ישראלים, מי שלא מעניין אותו בכלל מה יעלה בגורלם, מי שחוגג תוך כדי לחימה את השיבה לגוש קטיף - הוא איש רע לב. אותם אנשים כשנוח להם אומרים 'ביחד ננצח' וכשלא נוח להם מסיבות פוליטיות הם עושים כל דבר על מנת לרסק את החברה הישראלית".

איתמר בן גביר, בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ'
איתמר בן גביר, בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90,שריה דיאמנט, פלאש 90,אריה לייב אברמס, פלאש 90

"צריך להגיע לעסקת חטופים, בשביל זה צריך להגיע להפסקת אש - היא טובה לישראל", אמר והוסיף, "כאשר השיקולים הבין - לאומיים, ובראש ובראשונה השיקולים של הלכידות והחוסן של החברה הישראלית - הם השיקולים הקובעים, זה מה שצריך להנחות ממשלה נורמלית. היום אנחנו נמשלים בידי ממשלה בלתי נורמלית. כשרה"מ עסוק בענייניו המשפטיים והפוליטיים וחבורה משיחית קיצונית, שמבחינתה חיי אזרחים ישראליים שווים כקליפת השום. בזמן שאנחנו מתאבלים על הרס הצפון ועוטף עזה, האנשים האלה חוגגים בנייה בשומרון זה לא יאומן".

"את הלחץ המרכזי להגעה לעסקה היה צריך לעשות שכל צה"ל ברצועה, כשכל מנופי הלחץ שלך הם הכי עוצמתיים, למה זה לא קרה אז? למה כל בכירי מערכת הביטחון מעידים על כך שהדרג הפוליטי גרר רגליים, שנתניהו מנע הגעה לעסקה?", תמה גולן, "אם נשאר בנו ניצוץ של 'כל ישראל ערבים זה לזה' עלינו להגיע לעסקה מה שיותר מהר".

פעילות הכוחות ברצועת עזה
פעילות הכוחות ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

בסיום דבריו אמר: "אני מציע החזרת התקווה לחברה הישראלית במובן הפיזי והתפיסתי, אנשים רוצים לחזור והם יחזרו כשיש רמת אבטחה והגנה מסיבית של צה"ל. צריך להגיע לעסקת חטופים, בשביל זה צריך להגיע להפסקת אש - היא טובה לישראל. הלך חשיבה משיחי קנאי תמיד המית על העם היהודי אסון, אנחנו בפני אסון נוסף אם לא נתעשת ונבין שאנחנו חייבים לחזור לעקרונות של ציונות כהלכתה: בית לאומי לעם היהודי שיש בו רוב יהודי מוצק, ובצד זה מדינה דמוקרטית שוויונית וחופשית. אם לא נבין את העקרונות האלו ולא נחזור אליהם בדבקות בלתי רגילה - עתיד ישראל בסכנה".

תגיות:
יאיר גולן
/
רדיו צפון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף